Kako sajam automobila utiče na privredu Srbije

Sajmovi automobila su prošli kroz evoluciju od prvog ikada održanog sajma u Parizu 1898. godine. Danas je značaj sajmova mnogo veći od pukog predstavljanja novih modela automobila javnosti, a ovde ćemo prikazati kako sajam automobila utiče na privredu Srbije.

PR
Pošaljite komentar
  1. U eri interneta sajmovi imaju sve manji smisao. U poslednjih 10 godina drasticno su losiji svake godine, i to ne vazi samo za Beogradski sajam vec za sve sajmove u svetu. Uglavnom ostaje po 1-2 ozbiljna sajma iz svake oblasti industrije na prostoru Evrope gde se skupe svi koji nesto znace na trzistu, dok ostale manifestacije ostaju bez ozbiljnih izlagaca i posete.
    (Top, 24. mart 2017 09:50)

    # Link komentara

  2. Ja sam kupio nov auto pre mesec dana zato što nije bilo nikakve svrhe čekati sajam. Čak sam i dobio 200 EUR nekog popusta jer je auto, iako model 2017, proizveden u decembru 2016 (a uvezen u januaru 2017), kad je za isti model važila za toliko niža cena. A i otvoreno su mi rekli da neće biti nekakvih ludačkih popusta za sajam.

    Svaka firma ima svoju politiku i neke stvarno daju popuste samo za sajam, ali ne treba previše računati na to.

    Ako ste našli ono što hoćete i imate novca - kupujte i ne čekajte sajam!
    (Cabernet Sauvignon, 23. mart 2017 11:26)

    # Link komentara

  3. pogledajte zasto svaki veci grad u Nemackoj ili Italiji ima sajam. Zato sto je korist za privredu ali i lokalnu ekonomiju velika. Zato se i ulaze u sajamsku infrastrukturu i ona se stalno modernizuje. Sajmovi ce jos mnogo godina imati vodecu ulogu i ostace mesto prvog izbora za svaku ozbiljnu kompaniju.
    (mladen, 22. mart 2017 23:08)

    # Link komentara

  4. Ceo članak je ..blago rečeno..prepisano i isprazno teoretisanje...nešto što su nabeđeni profesori "ekonomike industrije,trgovine i itd" predavali nekada davno na Ekonomskim fakultetima.Za nas ovo NE važi.Jedinu fajdu imaće Sajam ,Ćevapdžinice Hoteli i Splavovi...i poneki taksista i naravno studentarija koja će da uzme neku kintu..
    (vidoje, 22. mart 2017 21:33)

    # Link komentara

  5. U "naš" FIAT 500L od domaćih proizvoda od domaćih proizvođača se ugrađuju dizalica za podizanje kola i nisam siguran za gumene profile i gumene zaptivače.
    Na kraju poslovne godine, u februaru naredne godine, "naše današnje" firme pokupuju sve naše devize koje je država,naše firme i naš narod uneo u zemlju, i odnesu u svoje matične zemlje. Zbog te kupovine deviza, naša banka baci na tržište još deviza da ne bi došlo do inflacije, tako da cela naša država radi za "naše inostrane izvoznike". Naše devizne rezerve su celu deceniju na istom nivou.
    A ovde "stručnjaci" zapeli za precrtano crnim u ugovoru.
    To precrtano crnim znači da im plaćamo:
    -da dođu
    -da ostanu i
    -da ne odu.

    Ne moram da čitam ničije ugovore, znam šta im je na duši.
    Tekst je sigurno napisan 70-tih kada je naša auto-industrija radila punom parom. Od uvoznika nema koristi.
    (Radovan, 22. mart 2017 15:21)

    # Link komentara

  6. Ono najvaznije nedostaje. Drzava ne cini nista da se platezna moc gradjana poveca, da banke daju povoljnije uslove za lizing, da prodavci iz auto kuca budu malo prizemniji i uvidjajniji itd. Svi bi mi jako voleli da su kuce od cokolade, prozori od marmelade, da se kola menjaju cesce tj. do isteka garancije (naravno na lizing) a ne da se smlati pljeska, uslika se par hostesica, uzme se promo materijal, balon, privezak i to je to. O kakvim poslovima i saradnjama pricate? Oni koji imaju sigurno ne cekaju sajam jer se bas nesto i ne dobija famoznim sajamskim akcijama i popustima.
     (duki, 22. mart 2017 15:08)

    # Link komentara

  7. Slažem se sa svim navedenim, nisam tako razmišljao o sajmu ranije.
    (Aca, 22. mart 2017 12:14)

    # Link komentara

  8. Mislim da je najveća vrednost Sajma to jačanje ugleda Beograda i stavljanje grada "na mapu". Činjenica je da je platežna moć naših stanovnika izuzetno niska i da će se obično prodavati budžetski automobili sa osnovnim paketima opreme, ali jesam ponosan kada stranac dođe baš zbog najavljenog luksuznog modela i kupi automobil na Sajmu u Beogradu a ne negde drugde!
    (Mateja, 22. mart 2017 12:03)

    # Link komentara

  9. Eh kakvi su sajmovi nekad bili, a kakvi su danas, mada za nas zaljubljenike, uvek je praznik otići tamo :) Nažalost, malo se na sajmu kupuje, ne bi me čudilo da naprave sajam polovnjaka.
    (Dušan, 22. mart 2017 12:03)

    # Link komentara

  10. Volela bih sa vidim na ovogodišnjem sajmu što više ovih zelenijih alternativa
    (Sanja, 22. mart 2017 11:59)

    # Link komentara

  11. "Naravno, zakoni ponude i tražnje su jasni, što je veća tražnja to će biti i veća proizvodnja"

    Ovde sam prestao da citam.
    (fsdf, 22. mart 2017 11:34)

    # Link komentara