Čekaju i po 6 meseci samo za probnu vožnju

Tesla je počeo da prodaje svoje luksuzne električne automobile u Južnoj Koreji, a broj zainteresovanih koji su zakazali test vožnju već je toliki da će mnogi čekati i po pola godine samo da probaju ova vozila.

Pošaljite komentar
  1. Cenu odredjuje trziste. Ako je firma uspesna, a jeste, onda je cena proizvoda bas onakva kakva treba da bude. Jedan od osnovnih zakona ekonomije.
     (pedja, 24. mart 2017 23:49)

    # Link komentara

  2. @Mare USA
    Pa kad nisu čobani kao vozači kie i korisnici samsunga !
    (markoni, 23. mart 2017 09:24)

    # Link komentara

  3. @Mare USA - Ako je sva proizvodnja Modela S i X popunjena mesecima unapred, kako je onda cena mnogo veca nego sto bi trebalo da bude? Ocigledno da kupci ne misle tako. Ako bi cena bila niza, kako bi se finansiralo istrazivanje i razvoj, proizvodnja, prodaja, i servis svih Teslinih proizvoda? Dosta kupaca to zna, jer su delom i investitori.

    Ne bih se slozio sa vasim misljenjem da su "kupci Tesle iste ovce kao i kupci iPhona". Kupovina automobila je daleko ozbiljnija odluka nego kupovina mobilnog telefona. Gresite ako mislite da su kupci Tesle vecinom ljudi koji imaju po par miliona na bacanje, pa 'ajd da kupe i skup automobil. Ima i takvih, ali daleko manje od broja potrebnog da se prica generalizuje, pa da svi ispadaju ovce za sisanje.

    Isto i za servis - nije katastrofalan, ali jeste nesto losiji u odnosu na pojedine druge proizvodjace. S druge strane je poprilicno dobar za jednu kompaniju koja manje od 5 godina proivodi automobile u relativno velikim serijama.

    Dugo cekanje na kupovinu novog vozila je opet relativna stvar, tj. samo vas utisak. Kupovina je zapravo instantna preko interneta, vi ste verovatno mislili na isporuku. Za razliku od klasicnih proizvodjaca i dilera, Tesla kupcima omogucava da "sastave konfiguraciju" automobila onako kako njima odgovara, pa tek onda finalizira proizvodnju. Nema naznaka da se velik procenat od 200000 sadasnjih vlasnika Tesle zalila na dug period isporuke. Sto se tice Modela 3, svi su pre kupovine znali koliko ce se cekati.
    (Iron Man, 22. mart 2017 10:56)

    # Link komentara

  4. Nesto mi se cini da su kupci Tesle iste ovce kao i kupci iPhona...

    Da se razumemo, dobar je to auto, sedeo sam u njemu, ali mu je cena mnogo veca nego sto bi trebalo da bude.

    Takodje, servisna mreza je katastrofalna, i na kupovinu novog vozila se ceka jako dugo.
    (Mare USA, 22. mart 2017 08:54)

    # Link komentara