1. Kia je dobar brand.Imao sam jednu doduse, Ceed 1.6b, 2010.Moje iskustvo je pozitivno.po meni najveci problem je uvoznik Kie za SRB. NJEGOVA politika cena,arogantnost, netransparentnost i customer unfriendly pristup me odbija da ikad kupim novu Kiu.
    Kad bi imali normalnog dilera poput Hyundaia iz perioda 2007-2014, prodavali bi bar 30% vise vozila!
    (Piglet, 26. jul 2019 16:05)

    # Link komentara

  2. Kia je u svakom slučaju napredovala u kvaliteti, a naročito u dizajnu. Konkretno vezano za Kiu Sportage meni je upao jedan mali detalj u oči kad sam imao prilike detaljnije pregledati vozilo na Auto sajmu. Radilo se o najopremljenijoj varijanti Sportaga (2.0 CRDi, AWD EX Limited AT). Dakle u tom vozilu na armaturi je plastika relativno dobra (mekana na dodir i kvalitetno izvedena), ali detalj umjetnog konca (plastični lažni šavovi kao na jeftinijim cipelama)na armaturi ne mogu shvatiti. Ne mogu vjerovati da je tako nešto jeftino izvedeno na vozilu koje ima cijenu blizu 50.000 eura. Pa za tu cijenu bi armatura trebala biti u pravoj koži (i sa pravim koncem prošivena). Možda nekome potpuno nebitno, ali za te novce mi je to kao lagana prevara.
    (marko, 17. februar 2017 15:31)

    # Link komentara

  3. hocete savet jedan laicki,od Japanaca Korejanaca valjaju samo benzinci,dizelasi su rezervisanu za Nemse,kraj price,ovo objasnjava gomilu komentara ovde,uzgred vozim proceed 2014.1,4 benz.sve je po deklaraciji i bolje i da zavisi i od goriva i do 20%sto se potrosnje tice ,vozio sam ga i 200km/h ,auto ide lagano,jedina moja zamerka je bila kada sam ga kupio otpala oznak asa brzinam sa menjaca,fabricka greska ,nedopustiva ali eto reseno sa dve kapi lepka,sve ostalo za sada besprekorno
    (Savke, 16. februar 2017 13:10)

    # Link komentara

  4. Sedeo u njemu. Malo je socijalan iznutra. Ili malo vise kad ga poredis sa VW-om, Mechkom itd. OK jeftiniji jeste. Verujem da je ovaj motor preslab za tolku sasiju.
    (Trulex, 13. februar 2017 15:13)

    # Link komentara

  5. Upravo na tv PRVA je bio test kia sportage 1.6 benz 132 ks . Izeđu ostalog su spomenuli potrošnju. Ispada da ja vozim benzinca a ne dizela 1.7 115ks. Ali opet mislim da je moj kia neki poseban model. Troši više i od benzinca . Da kažem da sam auto kupio u Nišu. Još uvek nisu uspeli da otkriju kako troši 11L / 100km gradske i 8L/100km auto putem. Mislim da cu u toku nedelju kontaktitati medije . Gospoda iz Kia auta kazu da je DŽIP i da mora toliko trošiti. Na pitanje kako su rekli da triši 7l oni su rekli da je to pod posebnim uslovima . Vlažnost vazduha , benzin tj nafta , ne pale klimu i ostale uredjaje u kolima i X drugih stvari. Ako neko ima uskustvo sa bilo kojim drugim autom i kako je rešio problem neka mi pomogne. U svakom slučaju sledeće je tužba za obmanu za potrošnju i refundiranje novca za sve moje odlaske u servis , višak utrošenog benzina, bezobrazluk i vredjanje. Još jedan APEL. NE KUPUJTE KIU . PRESKUPA ZA ODRZAVANJE , SERVISI KAO ZA METCEDES E220 2013 GOD , SKODU SUPERB 2016, HYUNDAI SANTA FE I DA NENABRAJAM ,REZERVNI DELOVI PRESKUPI ISL ...
    (jovan, 12. februar 2017 13:33)

    # Link komentara

  6. To je velika potrošnja, iz mog iskustva Sportage i Tucson u varijanti sa 2.0 dizelom, automatikom i 4WD-om su trosili po gradu do 9l.
    Dok je Tucson van asfalta bio na 8,5, tako da je moguće da bi ovi motori na otvorenom putu bili dosta štedljiviji, sigurno za 1l.
    Ako hoćete iskreno, prodajte Vi to.
    (Dalmatinac, 10. februar 2017 09:55)

    # Link komentara

  7. Evoo mene opet . Po 3 put se javljam servisu vezano za potrosnju . Moja kia sportage 1.7 dizel 115ks trosi 11L u gradu . Na auto putu na 120 km/h nikako nece ispod 8 - 8.5 L. Odgovor servisa je prvo bio da neznam da vozim . Pa da je losa nafta jer u Srbiji nema dobre nafte. Lose napumpane gume ( proverili na licu mesta ) pritisak OK. Krecemo na test voznju . Auto povezan na njihov kom . Serviser vozi , ja na suvozacevom mestu , jos jedan iz servisa na zadnjoj klupi i proverava parametre. Krecemo . Gase radio , klimu , sve ... Kaze sada cemo videti koliko trosi . Ja pitam da li to znaci da ja trebam na -15 da vozim bez grejanja i da umesto muzike slusam udare bocnog vetra u auto ... Izlazimo na auto put . Situacija ista . 8L na nepunih 120 km/h autoputem . Vracamo se u grad ... opet isto krenula je od 14.4L do 11 L gde se zaustavila . Kaze majstor . Pa normalno da trosi 11 L to je gradska voznja . Ja kazem : zasto ste prilikom kupovine rekli da gradska potrosnja iznosi od 7.1 do 7.5 L . odgovor njihov : nemojte da slusate sta vam pricamo . to je mereno u aerodinamicnom tunelu pod odredjenim uslovima . Ja kazem: pa vi lazete ... On kaze : shvatite to kako hocete . Dosli smo do dogovora . Auto je presao 6.500km od oktobra 2016 kada sam ga kupio. Mora da se provere dizne , folter nafte , dpf ( valjda se tako zove ) i ostale svari da vide sta se desava . Ej na 6500 km oni imaju problem koji ne umeju da rese . Sledeci moj korak je tuzba , pojavljivanje u emisiji , refundiranje svih troskova , prekomerene potrosnje , i to sto ja vec 2 meseca provodim u servisu sa novim autom . Recite mi sta da radim . Trazim pomoc .
    (jovan, 9. februar 2017 16:20)

    # Link komentara

  8. Andreja@ Opet da ti odgovorim, mada znam da si savršeno razumeo moj prvi odgovor, a jos dosta njih selo moje misljenje koje je jel' tacno, a tebi se ocigledno ne svidja. JA ne vozim raspali kantu sa 200+ konja, ali vozim Insigniu 2014 godiste, dakle stara nepune 3 godine, motor 2.0 cdti od 140 konja, sa 350NM, meni savrsen. Motor ispunjava sve zelje, mozes ga voziti u 6-oj 70km/h, momentalno prima gas u istoj i tako do preko 200 km/h, kad bas mora :) Ne, nisam lozac, imam zenu i dva mala deteta, jako sam oprezan, za 15 godina koliko vozim, nikad nijedan prekršaj nisam napravio niti kaznu platio. Ja samo cenim zlatno vozacko pravilo, ne kupuj auto sa ulaznim motorom, ako nije u pitanju BMW, Audi ili Mercedes, ne zbog divljanja, nego sigurnosti i ne daj bože situacija, a i prija ta snaga koju cuvas tamo pod haubom.
    (Miki, 31. januar 2017 23:55)

    # Link komentara

  9. Za 30000 moze da se uzme Seat Ateca,najnoviji model sa najbogatijiom opremom,motor 2.0 tdi 190ks 4x4 i DSG automatski menjac.Cak i opremljena Kia apsolutno nema nikakve sansi da bude bolji izbor..
    (Uros, 31. januar 2017 21:54)

    # Link komentara

  10. Uh, imao sam ix35 2,0 CRDI, 184 ks, automatik, 4X4, srednji paket, 2010. Dosta problema sam imao ( od menjača, pa na dalje ). Prodao sam ga pre godinu dana u teško bescenje. To niko posle neće. Korejanac me više gledati neće do groba. Garancija je teška prevara. A cena delova i održavanja u nebesa.
    (Vlada, 31. januar 2017 19:17)

    # Link komentara

  11. Pokušaću da što kraće iznesem svoje iskustvo sa novom Kia Sportage 1.6 132ks, koji vozim oko 5 meseci. Pre svega želim da Vam kažem da sam vozač 31 g. i da sam za to vreme vozio dobre automobile i nikada SUV. O ukusima ne treba raspravljati ali meni se Kia dopala i zato sam je i kupio i ako je u opticaju bio i Hundai Tucson.
    Moj model poseduje visok nivo opreme i ona je zaista besprekorna.
    Utisak u vožnji: mirna, udobna, prijatna i sigurna vožnja, sa besprekornim kočnicama, prosečnim ubrzanjem i za mene vrlo važno, mirnim ponašanjem u krivini, bez ljuljanja i zanošenja, što iskreno nisam očekivao.
    Potrošnja: u gradu između 9 i 10 litara sa stalno uključenom klimom. Na otvorenom to zavisi od režima vožnje. Na 100 km troši oko 6,5, na 160km troši oko 9+ litara.
    Nema buke, neprijatnih krckanja i slično. Vrlo kvalitetni materijali i prilično luksuzno.
    Ovo su moje najiskrenije i najrealnije impresije i nisam ih napisao da bi nekoga ubeđivao u potencijalnu kupovinu, već da prenesem svoje iskustvo.
    Pozdrav i srećno u saobraćaju.
    (Zadovoljni vlasnik, 31. januar 2017 01:14)

    # Link komentara

  12. Kupite krsinu koja se raspada ali ima jak motor sa 200ks,jurite 200na sat i mislite da ste face.Ako vas neko cukne odoste na nebo.Naravno da je vama ovaj motor slab.Kome nije taj ce voziti ovaj auto.Sta u vasim glavama nedostaje kada se takmicite ko ce vise da popljuje svaki auto koji se pojavi u tekstu?Uzivajte u vasim udobnim,bezbednim,lepim,upravljivim,brzim kao munje,vozilima od 3000 do 50000 evra i pustite nas jadne, koji smo izabrali ovaj auto,da se patimo vozeci iza kamiona jer ne mozemo da ga preteknemo,da se nerviramo zbog malog gepeka i neudobnih sedista da pucamo pare na servise(prvih 5 je inace besplatno),da bacamo pare na gorivo.Znam da vasi ljubimci teose 4litre na 100km.jasno mi je.Zivi bili.
    (Andreja, 30. januar 2017 23:29)

    # Link komentara

  13. Po meni preslab motor za toliko vozilo, mada se slažem sa konstatacijom u tekstu da je nivo opreme vazan.Ne vozim Kiu ali mogu reći nesto o njihovim motorima jer sam se odlučio prosle godine za Tusona a oni dele mnogo delova i motore. Prva od vise probnih vožnji je bila baš sa tim baznim dizel motorom, komentar moje zene i ocena nakon vožnje je bio:"lep auto, prostran, privlaci poglede, lepo se sedi ali je nekako dedački".Sledeća dogovorena probna vožnja je usledila sa turbo benzincem i 7-stepenim DCT menjačem, e to je bila prava stvar, naš zajednički komentar je bio samo: "vau"!Posle toga je ostalo samo da supruga odabere boju kola i unutrasnjosti a ja nivo opreme. Za 31 hiljadu eura sam dobio sve od opreme navedeno u tekstu plus automatski DCT menjac, led farove, elektronsku parkirnu kočnicu, automatsko parkiranje i AWD pogon. Nije pravi terenac ali je dovoljno sposoban da se odvezem zimi na planinu lošim putevima, prekrivenim snegom ili da prođe blatnjavim neasfaltiranim stazama, meni dovoljno. Auto ide momački, pogotovo u sport modu, usput momački i troši, autoput oko 9 litara, grad 10-11 litara (ne, nije Beograd), doduše nemam kraću desnu nogu i volim da stisnem po gasu, pa se ne mogu ni žaliti. Svako jutro sa osmehom na licu stisnem dugme "start engine".Ne razumem ljude kojima je 7 litara potrosnje pomenutog kijinog sportiga dizelaša po autoputu mnogo jer to je SUV vozilo (povišene visine i težine), ko hoće malu potrošnju neka kupuje automobile iz B i C segmenta.
    (xxx, 30. januar 2017 20:19)

    # Link komentara

  14. Sve razumem ali kad neko napise to auto,zaista bode oci.
    (Milan, 30. januar 2017 18:33)

    # Link komentara

  15. Sta ce startniji auto? Pa bas to treba ovom vozilu. Ciljna grupa porodica. Pet clanova plus dvoje kolica, klima, koferi. Tako kad krenes npr ibarskom si osudjen da ides iza euro 0 kamiona 40kmh jer se bojis da obidjes kad znas da si opterecen a motor slab. A cena jaka. Tacka.
    (Hahaha, 29. januar 2017 15:30)
    @
    Osudjen si da ideš iza euro 0 kamiona sa bilo kojim automobilom ako ste u oštrim i nepreglednim krivinama a iz suprotnog pravca je ogromna gužva. Posebno ako voziš porodicu. Još gore ako se stvore kolone i zadesiš se u nekoj. Džabe ti 500Nm i 300KS a cena je još jača. U redu je ako neko ima potrebu da udara po gasu i zaleće se gde god može ali da ne ugrožava druge i ne ubedjuje ih kako je baš takav stil vožnje neophodna potreba.
    (noćni vozač, 30. januar 2017 16:59)

    # Link komentara

  16. Vidim da su ubrzanje i brzina mnogo važna stavka cenjenim komentatorima. Mnogo važnija od para koje daju za automobil i sigurnosti. A to što ne znaju da leva traka na putu BG-PA nije samo preticajna nego ravnopravna sa desnom, da je ograničenje na toj deonici do poslednjeg semafora 60 km/h ali se toleriše do 80 km/h, da je nakon toga ograničenje 80 km/h, to nije važno. To mnogi ne znaju pa zato baje sa raspalim Stilo-ima, Pežoima 206 i ostalim kantama voze preko stotke, blicaju savesnim vozačima da se sklone jer nisu baje navikle da stisnu kočnicu.
    Inače, Sportage sasvim korektan automobil.
    (DrMr, 30. januar 2017 14:49)

    # Link komentara

  17. To pola sata čekanja je više nego preterano, ako za 30km ne nađeš da ga pretekneš onda mora da voziš ami 8 :) Kao što rekoh, izgovor.
    A ako je baš frka, obično je to po klisurama i kanjonima gde nema gde da se obilazi. Tada staneš na nekom vidikovcu, udahneš prirodu i produžiš dalje.
    (boris, 30. januar 2017 14:09)

    # Link komentara

  18. Boris, tako je uzivas i super je sve, ali tu sansu cekas pola sata za koje vreme ti se porodica koju volis gusi u izduvnim gasovina, a ako ukljucis filter magle prozori i opet se gusis poske 5 min.
    (Hahaha, 30. januar 2017 13:30)

    # Link komentara

  19. Mislim da je od Sportage-a mnogo bolja kupovina Tucson sa 2.0 motorom (185KS) i 4x4 pogonom za ~ 25000e. U stvari, mislim da se za navedene pare ne može kupiti nijedan noviji SUV te veličine sa približnom snagom i pogonom na svim točkovima. Neka me neko razuveri ako ima info...
    (J. Ahonen, 30. januar 2017 11:14)

    # Link komentara

  20. @hahaha Kad si u udobnom sa porodicom koju voliš neće ti smetati da voziš obazrivije i duže jer ti je lepo sa njima. Nećeš koristiti i najmanji pravac da obiđeš kamion, nego sačekaš lepu priliku. To što si naveo su izgovori a ne potreba.
    Ne branim ovaj auto, šta više KIA mi se uopšte ne dopada, ali branim koncepciju da auto treba da bude udoban, pouzdan i stabilan. Brzina i startnost su o.k. ne kupuješ puža koji ima 18 sec do 100km/h, ali ti realno nije potrebno ništa što ima ispod 10 sec. Lepo je, imam od oba sveta po po jedan i ne nedostaje mi ta startnost na ovom većem. Ali uživam u svim drugim prednostima kao što je prostranstvo i prohodnost :)
    (boris, 30. januar 2017 10:38)

    # Link komentara

  21. @(Bugarin, 28. januar 2017 18:52)

    Ne znam sta su ti sve racunali, ali moj i30cw 1.4 benzinac iz 2009. presao malo preko 110km i nisam ni na pola od te cifre koju ti navodis, tako da nemam pojma sta su ti sve upakovali tu? Stvarno ne znam kako moze tolika cena da se napakuje za servise do 150k km. Mozda im je radni sat opet poskupeo :)
    (Hehe, 30. januar 2017 10:29)

    # Link komentara

  22. Kod nas u Banjoj Luci, trenutno na akciji Jeep RENAGADE 1.6 BENZIN neki motor Etorqe ili tome slicno za 29999 maraka, tj 15000 €.... Samo da vad informisem
    (Zarko, 29. januar 2017 23:05)

    # Link komentara

  23. Nikola uopste ne pricam o dziberisanju. Vozim c4 grand picasso slicnih performansi i tezine kao ova kia i znam o cemu pricam. Auto je trom pa trom i zbog tezine trosi previse. Voznja dosadna performanse nula potrosnja uzas. Pre toga alfa 159 2.4 sa 250ks i 500nm. Potrosnja manja od citroena a perfornanse 10x bolje.
    (Hahaha, 29. januar 2017 21:56)

    # Link komentara

  24. Zanima me koliku postotak ljudi u Srbiji si može priuštiti ovaj auto od 30000 eura, s učešćem od skoro 10000 eura i ratom kredita od 267 eura na 7 godina. U takav aranžman nikad ne bih ulazio, a plaća mi je u prosjeku (kad se uzmu u obzir kvartalni bonusi) u 2016. iznosila 1200 eura. 
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cool, 29. januar 2017 08:28) # Link komentara 

    Potpuno se slažem! Plata mi je x2.5 u odnosu na tvoju, i odlučio sam se za 500L (sa svim popustima), da ga "mrzim" dok se ne pokvari :-) Nisam lud, da za korejski auto dam 30K (da se razumemo ne bih ni za nemački). Kada budu prodavali za 15-16K koliko realno vredi, idem po novi.
    (Milun, 29. januar 2017 16:18)

    Slazem se potpuno. Do te granice da sa jos vecim primanjima sam kupio auto 1.5 godinu staro za nesto manje novca od novog fiata 500l. Moja polisa je maksimalno 3-4 mesecne plate ostalo je bacanje para. Ako mi je do trkanja radije cu da uzmem karting kao hobi.
    (bome, 29. januar 2017 21:52)

    # Link komentara

  25. @Milun

    Jel si uporedio nivo opreme tvoje Lade Nive ups izvini Fiat-a sa ovim automobilom? Imas 7 godina garancije? Nisam ni mislio.
    (V, 29. januar 2017 21:38)

    # Link komentara

  26. U firmi imamo par službenih sa navedenim motorom. kao firma na tu količinu, kupili smo ih jeftinije 17 post
    o. za te pare po opremi nije moglo ništa bolje (21.350,00 eur). Ali 1,7 dizel sa svojih 115 konja je tragičar u svakoj disciplini, potrošnja, snaga, elastičnost, max brzina... Vozilo vadi solidan enterijer i oprema. Moj savet je ne kupovati vozilo sa više od 12kg mase po konjskoj snazi.
    (dejan, 29. januar 2017 21:31)

    # Link komentara

  27. Ocajavajuca potreba pravdanja u Srba! Zasto da i zasto ne, skoro pa na noz! Kupio si mislis da vozis Ferrari, OK. Vozis nesto drugo, svoj Ferrari, opet OK! Mnooogo smarate! E da, za trzista za koja se prave kola, ne gleda Ibarska i bahati dziberi koji idu u makazice!

    Zivi bili!
    (Nikola, 29. januar 2017 18:20)

    # Link komentara

  28. @Ivan
    Dobro covece, shvatili smo da si iz KIA, Hrvatska
    (nebneb, 29. januar 2017 17:51)

    # Link komentara

  29. Zanima me koliku postotak ljudi u Srbiji si može priuštiti ovaj auto od 30000 eura, s učešćem od skoro 10000 eura i ratom kredita od 267 eura na 7 godina. U takav aranžman nikad ne bih ulazio, a plaća mi je u prosjeku (kad se uzmu u obzir kvartalni bonusi) u 2016. iznosila 1200 eura.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cool, 29. januar 2017 08:28) # Link komentara

    Potpuno se slažem! Plata mi je x2.5 u odnosu na tvoju, i odlučio sam se za 500L (sa svim popustima), da ga "mrzim" dok se ne pokvari :-) Nisam lud, da za korejski auto dam 30K (da se razumemo ne bih ni za nemački). Kada budu prodavali za 15-16K koliko realno vredi, idem po novi.
    (Milun, 29. januar 2017 16:18)

    # Link komentara

  30. xa xa xa . citam sta pisete . ljudi bre pa ovaj auto ne da trosi nego ubija kako trosi. hyundai tucson trosi bas 30% manje u odnosu na sportage. isti motor imaju. ponavljam ovaj auto tmne treba kupovati . LOŠ JE. sedista losa , skuplja prasinu dosta na tabli , pdf filter brzo prlja i tada auto trosi nenormalno mnogo a nema snage . zadnja vrata tj gepek vec na 6.000 km pocinje da krcka . tapaciri na prednjim vratima takodje. KRŠ AUTO . Ovo vam prica vlasnik tog istog modela. brzo ide na prodaju ...
    (jovan, 29. januar 2017 15:33)

    # Link komentara

  31. Sta ce startniji auto? Pa bas to treba ovom vozilu. Ciljna grupa porodica. Pet clanova plus dvoje kolica, klima, koferi. Tako kad krenes npr ibarskom si osudjen da ides iza euro 0 kamiona 40kmh jer se bojis da obidjes kad znas da si opterecen a motor slab. A cena jaka. Tacka.
    (Hahaha, 29. januar 2017 15:30)

    # Link komentara

  32. Komentar mi nije vezan za ovaj model ali jeste za Kiu. Sto se tice automobila dobri su, ali je losa cenovna politika Kie u Srbiji. O cemu se radi, vec dugo vremena obmanjuju kupce sa ponudom Kie Proceed po ceni od 9990 evra, a bas taj model bude u svakoj turi samo jedan i bas svaki put ga prodaju prvi dan i to traje vec 4 godine. A druga stvar je kobajagi beskamatno finansiranje (kamata stvarno jeste 0 posto) ali je cena automobila veca i vise od 1500-2000 evra. Sto je masna kamata za auto od 10 hiljada evra. Savet, manite se bankarskih proizvoda i prodavajte automobile a banke pustite da se bore za klijente sa svojim proizvodima. Koliko god vi mozda mislili drugacije nisu kupci bas tolike budale...
    (Kvazimodo, 29. januar 2017 14:59)

    # Link komentara

  33. Koreanci vec godinama ne rade na svojim motorima i to su cinjenice, taj 1.7 i onaj 2.0 u dve verzije od kad znam za njih imaju nepromenjeno snagu 1.7/115, 2.0/136 i jaca verzija 185 konja. Slažem se sa ovim komentarima da je taj 1.7crdi daleko od konkurencije koja ima uglavnom nove 1.6 dizel motore od obrtnog momenta, preko snage do potrosnje. Maksimalna brzina se posebno meri i to nema veze sa stvarnom koju sat moze da prikaze, jer on laze kad se prebace kataloski podatci toliko valjda treba da znate. Ja sam nekad vozio mog Peugeota 206, pokazuje mi da idem 150, a kum pored mene me obilazi sa mazdom 3 i njemu pokazuje sat 135. Dakle, moj mali 1.1 motorcic tj sat me lagao za 15km/h.
    (Sarena laza, 29. januar 2017 14:57)

    # Link komentara

  34. Das 20-30 hiljada evra za automobil, 1000-2000 evra godisnje za gorivo, zimske gume, lanci, prva pomoc, ostala sitna oprema, plus registracija, kasko, putarine, parking, pranje, poneku kaznu ili vanredni trosak i onda ti je cena malog servisa problem???
    O cemu vi ljudi diskutujete? 50 evra godisnje gore-dole ce bas da napravi razliku. Drasticnu.
    (Balansero, 29. januar 2017 14:24)

    # Link komentara

  35. podignuti ceed sa isto prostora unutra a skuplji 10 000 evra od ceeda? koja je logika kupiti nesto ovakvo?
    (asd, 29. januar 2017 13:38)

    # Link komentara

  36. @IVAN Pocetni Tiguan 2.0 TDI (115KS) nigde nije ni blizu 38.000 evra... I kod nas i u Hrvatskoj je oko 25.500 evra. Nisam dosao da kazem da je Tiguan najbolji auto u toj klasi, niti to mislim, vec samo isticem da nije tacno da je neka drasticna razlika u ceni. Sto se ovog Sportage-a tice, ne bih dao 30.000 za ovaj automobil jer bih znao da kupujem sminku. Kapiram da nas ima razlicitih, neko voli luksuzniju opremu u bilo kom autu, ali ja bih uvek pre dao vise para za cisto vozacko iskustvo (kvalitet motora, pogona, vesanja, bezbednost i slicno) nego za kozmetiku. Jos jednom, ok mi je da nekome ovo odgovara, zato i necu reci nista lose o automobilu. Smatram da je Sportage ok auto, mozda bih i razmotrio osnovnu verziju po toj ceni, ali nista vise od toga. Pozdrav!
    (janos, 29. januar 2017 12:51)

    # Link komentara

  37. Uh cim neko nesto prokomentarise protiv Kije okarakterisan je kao bot konkurencije. Mada i ovi tzv. ponosni vlasnici su prilicno sumnjivi. Iskesiras skoro 24.000 evra za 1.6 atmosverskog benzinca u ex fres opremi (a trebalo bi i reci da taj nivo opreme sa tim motorom ne podrazumeva sve stavke kao sa jacim motorima, npr. ex fres podrazumeva 19" alu felne ali sa ovim motorom dobijas 17" i tako jos par sitnica). Motor ima 156 Nm na visim obrtajima u autu teskom preko tonu i po, trosi ti 9 litara u gradu, na autoputu 7,5 ako vozis 120 km/h, ako bi vozio 140-150 km/h koliko se mahom vozi i tolerise na vecini evropskih autoputeva gde je ogranicenje 130km/h koliko bi onda trosio, verovatno isto 9 litara ako ne i vise zbog otpora vazduha sa kojim kuburi svaki SUV na autoputu. Medju ubrzanja sa obzirom na prethodno pomenuto mogu samo da zamislim. Ali on je prezadovoljan i nista bolje ne moze da se kupi za 24.000 evra. I ovo ne govorim kao neko ko radi za 300 evra i vozi italijana ili francuza starog 10 godina pa filozofira, nego kao neko ko svakih 7 godina kupuje nov auto u vrednosti cca 20.000 evra. Kia jeste zadrzala nesto vece gabarite od konkurencije, ne sporim kvalitet ali sporim cenu, jer ozbiljno kubure sa motorizacijom u odnosu na konkurenciju, i opet to sto su nekom njihovi motori ti koji se nude dovoljni (a ne kazem da mozda i nisu) ne znaci da treba da kostaju kao zadnja rec tehnologije jer nisu. Kia se trudi da ide u korak sa konkurencijom i to pozdravljam, ali po pitanju nekih stvari i dalje kaska za njima ali zato prednjace marketinski i cenovno vode politiku i ponasaju se kao da su pioniri razvoja savremenih tehnologija a nisu. Znaci Kija ok, sve 5 ali sa cenom 20% nizom koja je naduvana marketinskom pricom i ne opravdava ono sto se dobija (kako kod VW).
    (Bane, 29. januar 2017 12:24)

    # Link komentara

  38. Andrej@ Nisi ga ti vozio 170km/h, tebi je kazaljka pokazivala tu brzinu, ali nije stvarna, ona se Meri posebnim test uredjajem. Imas ti na YouTubeu gde lik vozi npr Mazdi 6 2.0 145 ks benzinca, FABRIKA navodi Max brzinu 206, a njemu na autoputu pokazuje da ide 240, mislim nebuloza, E tako i ti sa tvojih 170. Dakle, to nisam JA izmislio, nego ljudi koji su stručni za te stvari, udji malo na strane portale. Da motor je staromodan i ponovno kazem lencuga za to vozilo, a tebi je vrh jer nikad nista jace nisi imao, pa ne znas. Renaultovim novi 1.6dci 130 KS ili od PSA 1.6bluehdi 120 KS su svetlosnu godinu ispred tog staromodnim 1.7crdi u svemu, razlika je drastična. To znam i iz licnog iskustva, uostalom jedan Mercedes je uzeo od Renaulta taj 1.6 za novu C klasu. Sto neko napisa, KIA je prvo trebala poraditi na tim starim motorima, pa onda na dizajnu.
    (Miki, 29. januar 2017 11:14)

    # Link komentara

  39. @ivan
    A ti kao nisi "diler" Kia vozila,imas deset komentara kojim branis ovu preskupu sklopociju,svima je jasno vise na cijem platnom spisku obitavas...Molim redakciju da objavi komentar,jer od ovakvih "placenika" ne moze nista da se kaze...
    (Molder, 29. januar 2017 10:05)

    # Link komentara

  40. Ispravka.

    Početni Tiguan da 2.0 dizel motorom sa 115 KS košta 38.400€. Cijena sa službenih stranica VW u RH.
    To je tričavih 17.500€ skuplje od Sportage-a. Pa nije puno za ljubitelje VW automobila. To je sa 17 inčnim felgama. Bez kože. Bez hlađenja i grijanja sjedala. Bez 9 zvučnika. Bez...
    Opremljen kao KIA nije ispod 45-47.000€.
    Ali je zato servis 15€ jeftiniji. Možda.
    (Ivan, 29. januar 2017 09:29)

    # Link komentara

  41. Zanima me koliku postotak ljudi u Srbiji si može priuštiti ovaj auto od 30000 eura, s učešćem od skoro 10000 eura i ratom kredita od 267 eura na 7 godina. U takav aranžman nikad ne bih ulazio, a plaća mi je u prosjeku (kad se uzmu u obzir kvartalni bonusi) u 2016. iznosila 1200 eura.
    (cool, 29. januar 2017 08:28)

    # Link komentara

  42. Realno servis jeste preskup, ali je tako kod vecine ovlascenih. Mazda nije bolja po tom pitanju, Hondu necu pominjati, Ford fiesta 1.25 prvi mali servis 16500(?), Opel, Reno, Skoda, VW?... Auto kuce realno zive od odrzavanja, pa to i ne cudi. Oderu i na delovima i na radnim satima. Ali to je za nov automobil. Cim izadje iz garancije nadjete cesto bolji servis za mnogo manje para.
    Neko je pomenuo Ceed za 13 i kusur hiljada, jeste da je imao dobru opremu ali to je sa onim mrtvim 1.4 motorom(jedino kod Golfa onaj sa 86ks ide ko raketa, ako slusate nase komentatore :) ) koji ne bih ni u ludilu uzeo, tako da sve ima svoje.
    (henk.mudi, 29. januar 2017 08:26)

    # Link komentara

  43. 7 litara potrosnje na auto putu?!

    E to se desava kad stavite mali motor u ovako veliki auto.
    (LOL, 29. januar 2017 08:21)

    # Link komentara

  44. skup-za te pare ima boljih u istoj klasi
    materijali los-vide se ostecenja u gepeku
    motor-preslab za ovakve gabarite i masu
    spoljasnji izgled jedini pravi plus jer nije kopija konkurencije...
    (pera zdera, 29. januar 2017 03:09)

    # Link komentara

  45. Sto je ruzaaaan.
    (nele, 29. januar 2017 01:11)

    # Link komentara

  46. nisan x- trail, rav4 su mnogo bolji izbor
    (manipulacija, 29. januar 2017 00:42)

    # Link komentara

  47. Nikada ne bih dao 30000 za ovo! Osnovna verzija je ok ponuda.
    (Beez, 29. januar 2017 00:06)

    # Link komentara

  48. Za te pare se u toj klasi ne moze kupiti bolji auto. Ja sam kupio ovaj suv sa istim motorom i paketom oprene ex fres. Tucson sa previse jeftine plastike, nisan ima problem sa prostorom kako za putnike tako i u gepeku, mazda cx5 preskupa..za sve drugo treba izdvojiti dosta vise novca. Iznenadjujuce kvalitetan enterijer, spolja mnogo lepsi uzivo nego na slikama, sasvim lepo vuce, potrosnja uobicajena za auto te klase...Tri meseca sam se dvoumio, isao na test voznje i Sportage je sa zadnjeg mesta pre pocetka kupovine dospeo na prvo...Qashqai je ostao u igri do samog kraja ali veca ponuda prostora kod Kie je prevagnula. E sad, ono sto sam uvideo dok sam obilazio salone jeste da se medju dilerima vodi pravi rat za musterije. Taj isti rivalitet prepoznajem i u ovim komentarima pa me ne bi zacudilo da pola ovih komentara pisu "prodajni savetnici". Jedno je sigurno, ovaj model se prodaje kao alva, jer sam se licno obilazeci salone uverio u to, i konkurencija na sve nacine pokusava da ospori njen kvalitet. Vozim ga vec dva meseca i malo je reci da sam prezadovoljan. Naravno da svako ima pravo na misljenje i razlicit ukus ali toliko negativnih komentara jednostavno nije u skladu kako sa kvalitetom ovog auta tako i sa brojem prodatih od kada se pojavio novi model. Toliko iz prve ruke. Neka se kupci ne obeshrabre citajuci sve ove komentare ljudi koji nisu ni videli uzivo a komoli seli i probali ovaj auto. Imate izbor, probajte pa sami odlucite.
    (Goran, 28. januar 2017 23:42)

    # Link komentara

  49. Hahaha mali servis, 16 hiljada skoro. Jel to ta satro garanciJa? Daju garanciju, ali uzmu duplo vise na servisiranje.
    (Pa nista, 28. januar 2017 11:19)

    To su cene ovlastenog servisa i iste ili slicne su i kod ostalih proizvodjaca za ekvivalentne motore. Ja bih rekao da vi.nikad niste ni usli u takav servis.
    (hiavata, 28. januar 2017 23:25)

    # Link komentara

  50. Ispravka.

    Početni Tiguan da 2.0 dizel motorom sa 115 KS košta 38.400€. Cijena sa službenih stranica VW u RH.
    To je tričavih 17.500€ skuplje od Sportage-a. Pa nije puno za ljubitelje VW automobila. To je sa 17 inčnim felgama. Bez kože. Bez hlađenja i grijanja sjedala. Bez 9 zvučnika. Bez...
    Opremljen kao KIA nije ispod 45-47.000€.
    Ali je zato servis 15€ jeftiniji. Možda.
    (Ivan, 28. januar 2017 23:06)

    # Link komentara

  51. Vidim da anti KIA botovi rade i vikendom. Sada ćemo redom jedno po jedno.

    Skup vam je. 21.000€ za model sa dizelskim motorom. Koliko je Tiguan? Sa kojim motorom? Pa golf dizel je skuplji sa 1.6 dizel motorom. Tiguan je skuplji 6.000€.
    Ovako opremljen je 29.000€. Puno. Dobro sada stavite 19 inča felge na tiguana, adaptivni ksenon, kožu, grijanje i hlađenje sjedala naprijed i grijanje odostraga, navigaciju, adaptivni tempomat, automatsko kočenje u gradu, pomični panoramski krov, 9 zvučnika... Cijena preko 40.000€!
    Servis vam je skup. 200€ na 15.000 km. Postoji alternativa. Golf 2 na trafo ulje. Servis se ne radi. Nikada. Pa dok ide...
    (iVAN, 28. januar 2017 22:50)

    # Link komentara

  52. Zašto je potrošnja tako velika?
    Kia Ceed 2010 1.6d 115ks BG-PG i nazad 4.2l
    (eTutan, 28. januar 2017 22:03)

    # Link komentara

  53. Mali servis za moj shevi je oko 6.000. Najbolje je dve godine biti pod garancijom (da se pokažu eventualne mane) i namerno izaći iz garancije. Inače vozio sam se ovim automobilom, vrlo je pristojan, ali bolja opcija ceed karavan u full opremi, izuzetno dobar auto.
    (Dragan, 28. januar 2017 21:57)

    # Link komentara

  54. Alo golfashi sto komentariste cenu servisa, idite proverite cenu za vaseg golfa. Prvi servis je oko 200e. ovde je prvi servis 130e a ovo je ipak auto za klasu iznad golfa.

    Mnogo je ovo jeftinije za odrzavanje od najobicnijeg golfa...

    PS Cena za prvi servis za ceed je oko 100e. To je klasa golfa koji ima DUPLO vecu cenu servisa.

    PSS Manje hejta, vise informacija.
    (RAF, 28. januar 2017 21:16)

    # Link komentara

  55. Ciram komentare i nacitah se nebuloza od strane ljudi koji niti su vozili ovaj auto niti su vlasnici istog.
    Licno sam ga vozio 170km/h.Toliko o tome da ne moze preko 165.Motor je unapredjen u odnosu na pr.model i dobio je 20nm vise.Uparen je sa mnogo boljim menjacem.Nije trkac ali ko jos uzima SUV da se trka.Ide 150 bez ikakvog napora.Uzbrdo vuce bez problema.Mnogi automobili ne mogu uz Rudnik ni preko 100km na h.Ovaj ide bez problema 120.Ovaj motor je dovoljan svim normalnim vozacima.Tu ne ubrajam one koji sa semafora startuju kao na trkackoj stazi.Gepek je skoro 500l a bez rezervnog tocka se povecava na 565.Toliko o smesnom gepeku.Smesan gepek je onaj u limuzinama gde zbog malog otvora ni decija kolica ne mozes da ubacis.Do Sitonije i nazad potrosnja 6.7l na 100km a dobrim delom preko 130km na h.Servis je besplatan u prvih pet godina tako da o ceni ne razmisljam a i da nije besplatan ne vozim taj auto sto nemam novca vec sto imam.Zivi bili hejteri.Mozda i vi jednog dana sebi priustite dobar auto.Svaka cast Mazdi,Tojoti,Fordu itd.Stvar licnog ukusa i nista vise.
    (Andreja, 28. januar 2017 20:12)

    # Link komentara

  56. Prva stvar, kod vozila ovakvog tipa, a i šire, kada se kaže sport misli se na auto kojim ideš na sport - golf, ronjenje, planinatenje, plivanje, šetnja ... a ne motosport.
    Potrošnja jeste jača ali ne mnogo za tu klasu, a i zavisi mnogo od vozača. Verovatno može i manje. I šta će porodičnom automobilu veća max brzina od 160? Pogotovu u ovom delu Evrope.
    Ako ideš da negde provedeš lep dan, šta će ti supermegastartni auto? Potrebniji je udoban.
    Setite se šta znači SUV, pri čemu se ono S odnosi na objašnjenje u prvom pasusu.
    (boris, 28. januar 2017 19:57)

    # Link komentara

  57. Postao sam vlasnik Kije Sportage letos,u opremi ex fresh...1.6 gdi 132 ks..23 500 e
    Prezadovoljan.po gradu potrosnja do 9 lit..na auto putu oko 7.5 pri brzini oko 120 km h...nije ni malo lenj na auto putu..max sam ga vozio 180...veoma prostran ,porodican auto...pri kupovini sam se dvoumio izmedju njega i Hyundai Tuscona...za iste pare mogao sam i jaci motor kod Tucsona da uzmem ali prevagnuo je enterijer jer je kod Tucsona sve sama plastika.za klasu bolje odradjen enterijer kod Sportidza....dok je 4×4 skuplji za skoro 10 hiljada e...mislim da ko zivi u gradu nema potrebu za tim(jer se sistem.4x4 ukljucuje po potrebi ,nekom se ukljuci jednom u godinu dana)...sve u svemu za dat novac sam zadovoljan...pozdrav svima.
    (Max, 28. januar 2017 19:49)

    # Link komentara

  58. ne kapiram ovu klasu, ako već hoćete džip sa gorom potrosnjom i lošijim upravljanjem od uporedive limuzine onda uzmite neki koji ima i neku pozitivnu stranu( bolji klirens, dobar 4x4 itd..) kao npr subaru forester( znam da nije šminka i nije lep i da ne može sa njim da se pokupi devojka ali ja se ne obraćam takvim ljudima)...
    (flux, 28. januar 2017 19:10)

    # Link komentara

  59. 2.000 eura za redovan servis tokom trajanja garancije? Neće biti.
    Na moj upit Hyundai Srbija mi je 13. мај 2013. u 11:43 poslao troškovnik održavanja ( "standardni uslovi eksploatisanja" ) za bazni benzinac 1,4 za 150.000 km.
    Cena je bila 303.628,90 dinara.
    Za 1,6 dizel 373.397,99 dinara.
    Srednji kurs je bio na taj dan 111.0098.
    Sada, zamislite 2,0 dizel ( u koga ide skoro 8 litara ulja u motor ), a ima i AWD. I AT. Bez 5.000 eura šanse nema.
    (Bugarin, 28. januar 2017 18:52)

    # Link komentara

  60. Sad gledam na autoscout24 trazim nove automobile stavim Kia Sortage dodam EX, sortiram po ceni silazece i izadje mi najskuplji 29490E. Samo taj ima 2.0 litrra motor, pogona na sva cetiri tocka, automatski menjac... Proslogodisnja verzija sa 1.6 GDI motorm isti kao ovaj sem bez hladjenja sedista i nisu presvucena kozom kosta 21000. MIslim da ne deru malo previse ovi nasi?
    (Vlada, 28. januar 2017 17:57)

    # Link komentara

  61. Problem Kije je sto se samo za osnovni model sa osnovnim motorom moze reci da je povoljan (mada je u slucaju Sportage-a i to pitanje kada se uzme u obzir cena od 18.000 i da je osnovni motor zapravo 1.6 atmosvetski benzinac sto je tip motora koji je cak i za evropsku kompakt klasu postao prevazidjen i zamenjen turbobenzincima manje zapremine). Evo primera osnovni model sa 1.6 atmosferskim!!! benzincem je 17,990 evra, prvi naredni relativno krsten!? motor 1.7 dizel je 20.990 evra, sto je ravno 3.000 evra vise. Dodaj na to i malo opreme i cena ode u nebesa. Ja za 20.990 evra imam Kadjar 1.2 Tce 130 ks u Bose paketu opreme ili Kaskaji 1.2 DIG-T na akciji sa 360 plus opremom. A ti motori pruzaju mozda cak i vise od ovog 1.7 dizela. I sto bi ja vozio onda Sportage u osnovnoj opremi sa tromim dizelom, placao vecu registraciju i ove servise kad mogu da vozim jedan od ova dva za iste pare sa eksta opremom. Sportage mora 20% nize sa cenom da bih ga barem ja smatrao povoljnim.
    (Bane, 28. januar 2017 16:43)

    # Link komentara

  62. Cene servisa kao da vozite Porše!
    (Domaćin, 28. januar 2017 10:48)
    Pa meni za Toledo 1.2 tsi traže 15.000 za mali servis, to je cena kao za Porše jer je i servis za Wv, Seat, Audi i Porše.A ceo auto nov košta kao 4 točka i 4 gume na Poršeu.
    (Vozač, 28. januar 2017 15:46)

    # Link komentara

  63. Cene servisa kao da vozite Porše!
    (Domaćin, 28. januar 2017 10:48)

    Sad ce ti botovi objasniti da je KIA bolja od porsea.
    (Baxuz, 28. januar 2017 15:31)

    # Link komentara

  64. Veoma dobar i povoljan auto ????
    (Stojkovic, 28. januar 2017 14:17)

    # Link komentara

  65. Vozio sam verziju sa 2.0 dizel motorom i 4WD-om.
    Kasnije sam ga uporedio sa Tucson-om koji ima isti motor ali mi je vožnja u Kia-ji bila za nijansu prijatnija i materijali su malo kvalitetniji.
    Generalno odlično odmeren auto i usklađen.
    Ko razmišlja o kupovini i ovog testirtanog modela, mora se priznati, ima novca, što pokazuje i servis, za sedam godina eksploatacije dođe to na nešto ispod 2000e, plus sigurno dva seta pneumatika, plus potrošni delovi, tako da ito treba imati u vidu.Bilo bi lepo da neko ko ima "kokurentno" vozilo da kaže svoje islustvo.
    Da li je taj novac bačen ili nije to najbolje zna sam vlasnik.
    Ono što mogu reći o Kia-ji jeste to da se kod nje isplati kupovati samo osnovna verzija ili ako je neka akcija pa "napucaju" auto opremom kao što je bio slučaj Cee'd-a letos sa cenom od 13000e i to sa opremom koja danas dođe nešto ispod 16000e.
    Po meni sve iznad Cee'd-a i od Kia-je preskupo i trebalo bi biti za 20-30% jeftinije od konkurencije, čime ne umanjujem njihov kvalitet.Da se razumemo, ovo je čista digresija na našu kupovnu moć, što se Evrope tiče, mislim da ne treba komentarisati, druga priča.
    (Dalmatinac, 28. januar 2017 13:37)

    # Link komentara

  66. Neverovatan je napredak kod KIA!
    Imao sam priliku biti suvozac,doduse u najjacem modelu s GT opremom.
    Sportage je kao od kamena isklesan,prostran,jako udoban a unutrasnjost je lepsa nego kod Tiguana,Tucsona i RAV4.
    Steta sto nemam tih novaca jer je ovo za cetveroclanu familiju idealna mera.
    (Marko, 28. januar 2017 13:22)

    # Link komentara

  67. Prejak motor za ovakvo vozilo ;)
    (Aleksandar, 28. januar 2017 12:27)

    # Link komentara

  68. Gepek smehoteka
    (Top forma, 28. januar 2017 12:25)

    # Link komentara

  69. Zašto ovaj auto nema elektronsku ručnu kočnicu??
    (Mr. Know-it-all, 28. januar 2017 12:14)

    # Link komentara

  70. Potrošnja goriva je veoma loša.
    (Peja, 28. januar 2017 11:57)

    # Link komentara

  71. Motor apsolutno ne odgovara veličini vozila, performanse su jako lose, testovi stranih magazina su pokazali da je stvarna Max brzina tek 165km/h, pa to je na nivou nekog kombija. Licno sam se i vozio sa ovim motorom, lencuga, jednostavno nema snage. Ovaj motor je dobar, ali samo u verziji sa 141 konja, ali on se ugradjuje samo u limuzine Hyundai i40 i Optimu, tada je na nivou 2.0 konkurenata do 150 konja.
    (Miki, 28. januar 2017 11:30)

    # Link komentara

  72. Prednji panel nemaštovit i monoton. Cena predstavljenog modela u odnosu na osnovni - znatno veća. Spoljašnji izgled popravlja situaciju...
    (japanac, 28. januar 2017 11:25)

    # Link komentara

  73. Hahaha mali servis, 16 hiljada skoro. Jel to ta satro garanciJa? Daju garanciju, ali uzmu duplo vise na servisiranje.
    (Pa nista, 28. januar 2017 11:19)

    # Link komentara

  74. Uvek me je intrigitalo zasto su tom porodicno-ekonomicnom vozilu sa 1.6 dizel motorom dali ime "Sportage". Sta to kod njega ima da zasluzuje "Sport" u imenu? Svakako nije motosport.
    (Vlajko, 28. januar 2017 11:05)

    # Link komentara

  75. preskupo za koreanca a ujedno i veoma ruzan auto. prethodni je bio lepsi.
    (asd, 28. januar 2017 10:57)

    # Link komentara

  76. Zanimljiv i praktičan auto, jednostavan, lak i udoban. Za manje para dobija se ukus premium SUV-a. Kad bismo mogli da radimo u redakciji ...
    (podrška Danijeli l., 28. januar 2017 10:49)

    # Link komentara

  77. Cene servisa kao da vozite Porše!
    (Domaćin, 28. januar 2017 10:48)

    # Link komentara

  78. Servisi- dzaba! Ali to je nov auto tako da ko voli nek izvoli.
    (ronin, 28. januar 2017 10:41)

    # Link komentara

  79. Džaba sve kad i ona i Tucson imaju velik nedostatak i to ključni a to su agregati koji nisu unapredjivani.Ovaj prestavljeni je mrtvo puvalo kao i onaj benzinac 1.6,2.0 dizel i 1.7 turbo benzin loču ko alkoholičari a koštaju.Ozbiljne marke koje nisu premium kao Mazda i Ford su krenule obrnuto prvo su razvile agregate i to Ford ecobust benzinca koji isporučuje jaču konjazu i obrtni momenat uz normalnu potrošnju i cenu uz proverene dizele koji u osnovi imaju PSA motore,a Mazda Skayactiv tehnologiju pa onda sve ostalo.
    (NIKOLA, 28. januar 2017 10:37)

    # Link komentara