1. Tipo karavan?
    Lep, ali fiat. Imao. I nikada više.
    (Raša, 7. maj 2016 11:38)

    # Link komentara

  2. Vozim Fiat Bravo 1.6 mjtd,i moram reci da sam poprilicno zadovoljan.Odlicno ide,ima odlicnu opremu za taj novac i lepog je izgleda.Istina je da se motor cuje malo vise nego obicno i da na nekim mestima plastika nije bas najbolje upokovana.Ako je bolji od Brava,onda kupci Tipa nemaju o cemu da brinu.
    (Z, 6. maj 2016 18:30)

    # Link komentara

  3. Nedavno sam negde na temi o fiatu pročitao komentar koji je glasio nešto kao: "Ne dao ti bog rata i fiata!"
    Posle nekih komentara ovde nisam više siguran da li to baš predstavlja pošalicu
    (škodista, 6. maj 2016 10:35)

    # Link komentara

  4. Mislim da o kvalitetu fiata i ovde predstavljenog karavana ne treba donositi sud samo na osnovu kvaliteta našeg Šumadinca. On je ipak naš. I logično je da i kvalitetom bude tamo gde je nekada bio i naš jugo ili kec. Žalosno, ali istinito. Ali je istina i da je na mnogim istraživanjima zadovoljstva kupaca ili pouzdanosti fiat bio na samome dnu. Barem na ovom sajtu o tome ima vesti koliko hoćete. Mora da ima nešto i u tome i svaki potencijalni kupac pri izboru brenda treba da sam odluči da li će o tome da vodi računa ili ne. A ne da se posle pogrešnog izbora češe tamo gde ga i ne svrbi.
    (Petar, 6. maj 2016 07:47)

    # Link komentara

  5. Dajte budali i tenk ce da pokvari. Sasvim dobar automobil,nov,a i bilo koje druge marke da je,ako ga lepo odrzavate sluzice vas dugo...
    (Aleksandar Milosevic, 6. maj 2016 00:48)

    # Link komentara

  6. Ostao sam "dužan" da navedem još jednu bitnu stvar. Svoju nameru da kupim 500L sam prethodno bio podelio sa par prijatelja. Jedan me je na sve načine pokušavao odgovoriti od te namere. Delom zbog nekih emocija koje ima prema FIAT-u, a delom tehnički, ukazujući (kao mašinac, u granicama svoje struke), na ono što on smatra falinkama FIAT-a i 500L.
    Naravno, nisam uzeo u obzir njegove reči, jer mi je bilo nepojmljivo da novo vozilo može da bude takvo, pa makar nosilo bedž FIAT. Ali, mada mi nije lako da to danas sebi priznam, mislim da je u pogledu većine predvidjanja bio u pravu.
    "Polufabrikat", "šklopocija" :)
    Tek, razmislite nekada dobro o onome što Vam drugi govore ... I "merite" barem deset puta pre nego "presečete".
    (Aleksandar Dragovic, 5. maj 2016 12:16)

    # Link komentara

  7. Potencijalno mi je interesantan svaki karavan C segmenta, pa i ovaj novi Tipo karavan. ALI ...
    Imam 308SW HDI iz 2009, a prošle godine sam kupio 500L 1,6 MJ. Tj MJ je u odnosu na HDI dosta drndav (sumanute vibracije i buka). Nije baš od kamena isklesan kao IMT 539, ali još se uvek nisam navikao na njegovu "neugladjenost". Kada zanemarim buku i vibracije (a vibracije osetim iz volana, sedišta, nožnih komandi), mogu da kažem da ide dobro i ipak se oseti njegovih 320 Nm. Istina je i da u proseku troši malo više od 1,6 HDI (jedan ima životni prosek 5,4, drugi 5,6).
    Sve bi to bilo dobro, podnošljivo, da "prokleti" 500L nije prepun raznih "cvrčaka" i da nema neki sumanuti zvuk šištanja/žuljanja kada prvi put dodje do 50 km/h (to je navodno zvuk povezan sa auto. kalibracijom pumpe ABS-a). Ti razni "crvčci" i to "žuljanje/šištanje" na 500L me dovode do ludila, uz napomenu da ne 308SW ne postoji ni jedan "šum" ni posle 7 godina. Strah me i da pomislim kako će taj FIAT da se "razdrnda" kada dodje u one godine u kojima je danas SW. To više neće biti jato sirotih "cvrčaka", već celo "životinjsko carstvo". Protiv mene!
    Ako kažu da pametan uči na tudjim greška, a budala na svojim, šta ja posle ovog 500L treba da mislim o novom tipu karavanu? Osim da ga zaobidjem u širokom luku. Ili da istovremeno nabavim "antifone" ( da ništa ne čujem) i neku zaštitnu opremu protiv vibracija?
    (Aleksandar Dragovic, 5. maj 2016 10:01)

    # Link komentara

  8. Bravo za komentar - otkud sad ovo vešanje i koji je poslednji Fiat-ov auto sa torzijama pozadi?
    Mislio sam da ih još samo PSA grupa ugrađuje.
    (indurain, 2. maj 2016 23:34)

    Fiat Tipo I i Bravo/Brava su imali nezavisno vješanje pozadi, al su zbog uštede u Stila stavili torzionu osovinu, pa su tako nastavili i kod novog Brava, a evo i kod novog Tipa. Takođe Punto I je imao nezavisno, a od Punta II pa nadalje su ubacivali torzionu osovinu, isto vjerovatno zbog uštede.
    (sopa, 4. maj 2016 22:32)

    # Link komentara

  9. Slucajno procitah ovo,potvrda onoga sto sam objavio " [link] "
    Tekst ispod druge slike dosta govori o autima ako se odnosis s njima tako, iz BiH sam
    (mentalist, 4. maj 2016 19:40)

    # Link komentara

  10. japanac, nećeš vjerovati al živim u BiH, i sve što sam napisao je istina, kada kupiš obiteljsko ( porodično) vozilo onda ga tako i tretiras a ne vozis ga kao sportaca, pažnje svakome treba pa tako i autu...pozz
     (mentalist, 4. maj 2016 13:55)

    # Link komentara

  11. @mentalist

    Ako nije tajna, gde tacno zivis i kuda sve vozis auto, jer nije isto voziti kao sto znas u povoljnim i nepovoljnim vremenskim uslovima...
    Hvala
    (japanac, 4. maj 2016 12:07)

    # Link komentara

  12. Moje mišljenje je da na izgled auto može proći. E sada je pitanje koliko košta auto koji bi ja htio. Da ima motor koji ide solidno i da ima opremu u skladu sa godinom proizvodnje tj. barem radar za automatsko kočenje i zadnje senzore za parkiranje. To znači barem 1.6 benzin (bolje 1.4 120KS TNG) i ta oprema. Poznavajući FIAT to će biti preskupo. Npr. Toyota za ovo automatsko kočenje, upozorenje na izlazak iz trake i upozorenje na auto u mrtvom kutu retrovizora traži 500€ što mi se čini u redu.
    (Moje mišljenje, 4. maj 2016 10:10)

    # Link komentara

  13. Lepo ali neoriginalno. Kao da gledam nekog koreanca.
    (goran, 3. maj 2016 23:24)

    # Link komentara

  14. Cast pojedincima koji realno gledaju na auto-a kao skup meha-tronike u jednoj cjelini koja je podlozna svime pa i kritikama.No nije mi jasno kako netko moze proizvod ocrniti a da nije ni sjeo u njega,no zato zna kako mu je losa plastika,mali ekran,losa motoristika,dizajn i o ukusima se ne raspravlja,treba postovati saciji izbor... .Vec dugo vrijeme vozim Fiat i to ovako;Croma 86g,Marea 00g,Marea 02g,Stilo 06 i Croma 09.Trenutno imam dva;Croma 09 i Marea 02.Zasto vozim Fiat-a;pa zato sto s tim vozilima nisam nikada imao problema,nisam sadista i nisam ubica svog budzeta,naprotiv upravo s ovim kupovinama sam ustedio a i odlicno se vozio (godisnje s Mareom oko 34000 a Crome oko 15000).No sve ovo ne bi sigurno pisao da sam se odnosio "balkanski" prema autima;redovni servisi i iskljucivo novi dijelovi,ulje kod Fiata samo Selenia,nikakvo kemijanje "majstora" tipa ma nemoj to mozemo,mi ovo popraviti!?Iskljucivo jedan serviser a majstorima sam dao na znanje da je auto konstruisao veliki tim inzinjera,magistara,tehnologije i ostalih (znam sad ce mnogi..ali),svaki u svojoj struci te da mi pojedinci ne trebamo mijenjati ono sto su oni osmislili i slozili.Primjer remenica mikroremena na radilici;ma to se moze popraviti,treba samo zavariti tokar to obradi...Ne to mozes sebi staviti na auto a na moje ide samo orig.Vjerujte mi na rijec svoje Crome na bih mijenjao ni za razvikanije marke auta hmm novi Tipo,cast svačijem izboru i respect prema drugim.
    (mentalist, 3. maj 2016 20:06)

    # Link komentara

  15. @Ne znam pored Golfa, ko bi se mogao odluciti za ovaj automobil!
    (vowa, 02. maj 2016 23:35)

    Ne bi mogao vjerovati, ima nas koji ne bismo sjeli u golfa kao vozači, pa sve i da ga na lutriji dobijemo.
    (Banjalučanin, 3. maj 2016 11:14)

    Potpisujem!
    Care, svaka cas za komentar!
    Steta da nam je Balkan jos uvek toliko pod uticajem gastarbajterskog ukusa, ubedjenja i saznanja.
    Ipak, 'progledacemo' i mi jednog dana, nadam se.
    Otvorice nam se oci i za druge, lepse stvari.
    Jednom se zivi, ljudi. Verujte jednom starijem ciki sa zapada.

    Iz zemlje lala, uvek Vas,
    (Dobro, 3. maj 2016 18:38)

    # Link komentara

  16. 1. i osnovno, sedan je za istočna tržišta i ima 4.5'' ekran i tvrdu plastiku, sedan nema led farove.
    2. Hečbek i Karavan su već pristojni, ekran je 7'' , plastika je meka i hrom oko maglenki je veći i lešpi

    Ma da, tvrda/meka plastika, velicina tačskrina, koji milimetar hroma više/manje oko maglenki su najbitnije stvari kod automobila. Naročito onda kad je kompletna mehanika potpuno ista.
    (Saša, 3. maj 2016 17:42)

    # Link komentara

  17. Ovakvu opremu niko ne nudi za 12k(ne verujem da ce hecbek biti skuplji), a otuda i (mooozda) nesto slabiji kvalitet plastike nego kod konkurenata. Uostalom, bolje mi je da imam za te pare tempomat npr. , nego ne znam kakve dugmice(kao da cu da se igram sa njima, a ne da vozim automobil)...
     (pffd, 3. maj 2016 16:29)

    # Link komentara

  18. @Dejan L
    Ali konkurencija startuje sa turbobenzincima a ne atmosfercem, mada su objektivno svi odreda preslabi za iole ozbiljniju upotrebu. Smatram da je FIAT ispravno postupio sto gama pocinje sa atmosfercem samo sto je odabrani motor do zla boga slab i zastareo. Ozbiljan 1,6 motor bi bio pun pogodak.
    (Milan, 3. maj 2016 16:10)

    # Link komentara

  19. Polovni automobili 2026 godina oglas:Prodajem FIAT tipo 2016 goiste,uvoz iz nemacke,vozila baba,deda odavno odvozio svoje.Cena 3000e.Stanje:NOV
    E ovo moz da prodje.
    (bukefal, 3. maj 2016 15:11)

    # Link komentara

  20. Imao sam usvojoj dosadasnjoj vozackoj karijeri,preko 30 marki automobila.Navescu samo neke:Volvo,Peugeot,Citroen,Renault,Opel Senator 3.o,VW, itd,itd,uz napomenu da su vozila bila iskljucivo moja ja sam ih kupio.Zadnja dva modela su mi FIAT i ne mislim da menjam marku.
     (Beograd, 3. maj 2016 15:10)

    # Link komentara

  21. Meni otpozadi lici na novi 308..inace lep dizajn i hecbek i karavan
    (Cuore, 3. maj 2016 14:27)

    # Link komentara

  22. jedino je mazda 3 lepsa od njega... bravo za dizajn hezbeka... fijat je jako popravio kvalitet materjala u kabini u odnosu na bravo uz dizel motor koji brilira auto je best buy...
    (milojko, 3. maj 2016 14:22)

    # Link komentara

  23. Lepo izgleda i spolja i unutra. Takođe je za pohvalu veliki prtljažnik kod hečbeka, gde ima mesta za stvari jedne porodice, dok kod karavana verujem da ima više mesta za noge, pozadi, imajući u vidu razliku u dužini vozila i veličini gepeka...
    (japanac, 3. maj 2016 14:11)

    # Link komentara

  24. Без инспирације дизајниран...ни трага оног шока од дизајна као на првој геерацији...лимузина још и ок,ал хеч исти као Нисан Алмера од пре 10-12 год...караван ту негде...мало слободније...и ома лепше,бар за мене...
     (Aleкса, 3. maj 2016 13:53)

    # Link komentara

  25. [link]

    U Italiji, cena HB sa 1.4 benzincem kreće od 15900! Bez daljih komentara.
    (Vasa, 3. maj 2016 13:28)

    # Link komentara

  26. 1. i osnovno, sedan je za istočna tržišta i ima 4.5'' ekran i tvrdu plastiku, sedan nema led farove.
    2. Hečbek i Karavan su već pristojni, ekran je 7'' , plastika je meka i hrom oko maglenki je veći i lešpi, a tu je i standardna oprema bogatija nego kod sedan verzije.
    3. Konkurencija nudi 1.0 i 1.2 trocilindraše, dok Tipo nudi 1.4 sa 95ks
    U Italiji cena osnovnog Golfa 1.2 sa 3 vrata je 17.800€
    Dok Tipo hečbek 5 vrata, 1.4 ima cenu od 15.600€
    I pošto su u Srbiji vozila 20% jeftinija, cenim da će tipo hečbek kod nas koštati oko 13.000€
    Za taj novac Rapid spaceback dizel ili Osnovna Oktavija, Fluens, C elysee...
    (Dejan L, 3. maj 2016 11:58)

    # Link komentara

  27. Svaki auto koji se danas proizvede, liči na neki drugi i to je stvar koja se ne može izbeći! Upravo je Fiat '98-e napravio multiplu koja je bila jedinstvena i naravno, svima je bila ružna! Fiat je vozilo za običnog siromašnog čoveka, a kome treba luksuz i visoki kvalitet, izdvoji 50 somića i eto mu! Od svega, Fiatu zameram servisnu mrežu, koja je maksimalno bezobrazna, pokvarena i neprofesionalna, barem kod nas.
     (Če, 3. maj 2016 11:43)

    # Link komentara

  28. Bravo za komentar - otkud sad ovo vešanje i koji je poslednji Fiat-ov auto sa torzijama pozadi? 
    Mislio sam da ih još samo PSA grupa ugrađuje.
    (indurain, 02. maj 2016 23:34)

    Oktavija 3 ili 2, vise nisam siguran, ima nezavisno vesanje tek sa motorom 1.8tsi i na VRS verzijama.
     (hiavata, 3. maj 2016 11:37)

    # Link komentara

  29. dobar je, ali mislim da nije dobar kao nova astra ili megan..
     (ssssss, 3. maj 2016 11:30)

    # Link komentara

  30. Lep auto. Ali ovaj volan mi je odvratan.
     (pukovnik mortimor, 3. maj 2016 11:23)

    # Link komentara

  31. @indurain, … veoma malo ljudi zna da recimo golf 7 ,najslabija verzija takodje ima torziju pozadi. Ovakvo vesanje je jeftinije,i losije od recimo multi linka. Uz redovnu zamenu lezaja moze solidno da sluzi.
    (alfista, 3. maj 2016 11:16)

    # Link komentara

  32. @Ne znam pored Golfa, ko bi se mogao odluciti za ovaj automobil!
    (vowa, 02. maj 2016 23:35)

    Ne bi mogao vjerovati, ima nas koji ne bismo sjeli u golfa kao vozači, pa sve i da ga na lutriji dobijemo.
     (Banjalučanin, 3. maj 2016 11:14)

    # Link komentara

  33. mene ovo potseća na LINEU , izgleda da će tako i da prodje
    (zoran1965, 3. maj 2016 11:07)

    # Link komentara

  34. Lep auto, pravi Nemac.
     (drekavac, 3. maj 2016 11:02)

    # Link komentara

  35. Kada sam prvi put video novi tipo, jasno mi je bilo da ce biti pravi pogodak i pravi hit (za razliku od 500L). Ostaje da sacekamo par godina, da se omasovi i padne cena dobrog polovnjaka.
     (Sa stilom, 3. maj 2016 10:47)

    # Link komentara

  36. Imam neki osecaj da ce za par godina nasa zemlja biti preplavljena ovim vozilima.
     (Milos sa Zvezdare, 3. maj 2016 10:23)

    # Link komentara

  37. @Leksa
    Nemoj to dva puta da pozelis..to bi onda kostalo jos jedno pola milijarde eura iz dzepa budzetskih korisnika ..tj nove takse ,akcize
    (dzoni, 3. maj 2016 09:59)

    # Link komentara

  38. od 80-tih na ovamo, tipo, bravo, stilo, bravo ..sada opet tipo. lutanje u imenu, lutanje u dizajnerskim pravcima, filozofiji. skroz su mi nejasni, kontrolu kvaliteta da ne pominjem.
     (patak, 3. maj 2016 09:54)

    # Link komentara

  39. hecbek iz profila mi lici na BMW ....
    (mika, 3. maj 2016 08:47)

    # Link komentara

  40. Tipo hecbek i ne izgleda lose. Pokupili su stilske elemente drugih proizvodjaca doduse (tu je BMW-ov "Hofmeister knick" sa serije 1 na zadnjim vratima, stop svetla podsecaju na Kia ceed) ali izgleda sasvim pristojno.
    (El comandante, 3. maj 2016 08:35)

    # Link komentara

  41. Drago mi je sto se Fiat montira kod nas. Drago mi je sto je 500L dostupacniji ali gde moze Fiat da bude "Best Buy". To samo pokazuje svu promasenost razno raznih izbora za ovo ili ono. Auto ne igleda lose, moze Fiat to i mnogo gore. Nazalost, dizajnerski nije na nivou Fiat-a 500, 500X tj te nove fiatove linije.
    (Navara, 3. maj 2016 07:43)

    # Link komentara

  42. Zagledao sam auto, kvalitet enterijera deluje kao enterijer prve generacije citroena c4. Jednom recju za danasnje standarde bas lose. Eksterijer jako lep ali da mi neko da da biram izmedju ovoga i penzionisanog brava zamislio bih se. Ovo svakako deluje svezije ali ne poseduje ni a od avangarde koju je bravo imao svojim dizajnom u poslednjoj verziji.

    Sve u svemu ako bude drasticno jeftiniji od konkurencije moze biti i dobra kupovina mada treba imati na umu da su osnovni benzinci fiata jako losi.

    PS Ne bi bilo na odmet da redakcija napise nesto o ovom novom 1.6 benzincu sa oznakom e-torque.
    (Drajver, 3. maj 2016 05:11)

    # Link komentara

  43. renault megane inspiracija
     (Ljubce, 3. maj 2016 00:14)

    # Link komentara

  44. Lep i skladan spolja a vec vidjeno unutra. Motoring vrh. Jedino da ne skripi I tandrce posle 10000
     (konculic, 2. maj 2016 23:36)

    # Link komentara

  45. Ne znam pored Golfa, ko bi se mogao odluciti za ovaj automobil!
     (vowa, 2. maj 2016 23:35)

    # Link komentara

  46. Lep automobil. Ne svidja mi se ta torzija pozadi,i da objave cenu.
    (alfista, 2. maj 2016 20:55)

    Bravo za komentar - otkud sad ovo vešanje i koji je poslednji Fiat-ov auto sa torzijama pozadi?
    Mislio sam da ih još samo PSA grupa ugrađuje.
    (indurain, 2. maj 2016 23:34)

    # Link komentara

  47. karavan je ok a hecbek ispod proseka
     (madmax, 2. maj 2016 23:07)

    # Link komentara

  48. Vrlo lep auto. Steta, velika steta sto se ne pravi kod nas.
     (Fufy, 2. maj 2016 22:29)

    # Link komentara

  49. lijep auto!
     (mali, 2. maj 2016 22:25)

    # Link komentara

  50. Rado bi ga posedovao!
     (ficoni, 2. maj 2016 22:18)

    # Link komentara

  51. Ipak je to Fiat - na žalost!
     (Pera iz kontejnera, 2. maj 2016 22:15)

    # Link komentara

  52. U principu ok auto, vozio sam ga. Na žalost moja verzija je bila samo 1.4 što je apsolutno preslabo za tu karoseriju. Isto tako najslabiji paket opreme što se jako poznaje u unutrasnjosti jer dugmici, displej i ostalo izgledaju jako jeftino. Kako god za tu cenu je ponuda korektna pa ko voli nek doplaćuje za dodatne pakete tj. kome se ne sviđa nek kupuje nešto drugo.
     (Milan, 2. maj 2016 22:07)

    # Link komentara

  53. Za veći uspjeh u klasi nedostaje motorizacija, a i izgled enterijera (ne kvalitet) je u rangu Dacije. Ovo vozilo ne smije preći 80% cijene Golfa. 16.500 evra za dizel (čini mi se) je recept za propast. Nadam se sa su u pitanju prvobitne cijene novog modela.
     (kele, 2. maj 2016 22:01)

    # Link komentara

  54. Jel mi se cini, ili je otpozadi svetlosna grupa iskopirana sa novog Hyundai Tucsona?
     (boki, 2. maj 2016 21:49)

    # Link komentara

  55. Kao i uvek, fiat je strucnjak da upropasti dizajn enterijera... Kakav god da je spolja, unutra (sto je najvaznije) je katastrofalan!
     (vladimir, 2. maj 2016 21:45)

    # Link komentara

  56. Lep auto!Za nas Srbe ce postati interesantan za nekih desetak godina kad bude kostao izmedju tri i cetri hiljade evra.
    (boban,nis, 2. maj 2016 21:43)

    # Link komentara

  57. Lep auto!Za nas Srbe ce postati interesantan za nekih desetak godina kad bude kostao izmedju tri i cetri hiljade evra.
    (boban,nis, 2. maj 2016 21:43)

    # Link komentara

  58. ovo ce biti prava zamena za sve koji uzivaju u Stilu. jos kad bi cena karavana bila na nivou sedan verzije ti bi bila odlicna kupovina
     (stilista, 2. maj 2016 21:27)

    # Link komentara

  59. Мени личи на крому и алфу караван
     (ИБАРСКИ МРМОТ, 2. maj 2016 21:13)

    # Link komentara

  60. Lep automobil. Ne svidja mi se ta torzija pozadi,i da objave cenu.
    (alfista, 2. maj 2016 20:55)

    # Link komentara

  61. Nažalost dosadno. Bravo je bio meravigliosa creatura, a ovo je bleda senka. A tek Lancia Delta, savršenstvo italijanskog dizajna.
     (Keltivoje, 2. maj 2016 20:39)

    # Link komentara

  62. Ova oprema se bitno razlikuje od one koju ima Tipo sedan koji se nudi kod nas.Vidi se gde pripadamo, nažalost.
    (Vozač, 2. maj 2016 20:09)

    # Link komentara

  63. Fiat kakav treba da bude svestran, kompaktan i dizajnerski ispred svih.
    (458599, 2. maj 2016 20:07)

    # Link komentara

  64. prelep je u obe varijante. ne ulazim u lvalitet fiat vozila ali italijani su bog otac sto se tice dizajna.
     (wlado, 2. maj 2016 19:54)

    # Link komentara

  65. Cena za hečbek mora biti najniža u klasi inače neće imati neke šanse pored megana i astre. Inače mi se dopada.
     (živčan_neki_lik, 2. maj 2016 19:50)

    # Link komentara

  66. Hečbek Ok,karavan ružan!!!
     (nenad 12, 2. maj 2016 19:43)

    # Link komentara

  67. Dajte karavan da sklapamo u kragujevcu.
    (Leksa, 2. maj 2016 19:39)

    # Link komentara