1. Al se ovi Merc fan bojevi uhvatili za ovaj jedan mesec ko pijan za plot.
    Alo drugari BMW je broj jedan od 2005 godine.
    11 punih godina.
    11 godina naspram jednog meseca. Rasturanje kazete? Rasturio vas BMW da neznate gde se nalazite.
    Kompleksi su cudo, a BMW vam ih je nabio za ceo život, tako da vam sad ostaje samo da hejtujete.
    11 godina plakanja. 11 godina tuge. 11 godina suza.
    To be continued in 2016...
    (bimmer, 11. februar 2016 17:37)

    # Link komentara

  2. Spremio Merc hladan tuš Bavarcima za stogodišnjicu, hehe. :)
    Najprodavaniji u 2016-oj.

    U vesti se između ostalog navodi i podatak da je Mercedes u januaru širom sveta prodao 8.473 primerka svoje S klase, dok je BMW u istom mesecu plasirao tek 3.392 primerka nove Serije 7.

    AMG u 2015-oj 70 000 kom, daleko više ne samo od M-a, nego M + M performance, koji nisu pravi M modeli ( M235i i ostali gde izmedju ostalog spadaju i dizel verzije :). Otprilike odnos AMG vs M, kao S klasa i 7-ca. :)))
    Ne može BMW protiv Mercedesa, zna se ko je prvi i najbolji na svetu. :)
    (Rex, 11. februar 2016 11:15)

    # Link komentara

  3. bimmer
    Hehehehe.

    Mercedes-Benz je u prvom mesecu 2016. godine širom sveta zabeležio prodaju od 150.814 vozila, što je više od rivala iz BMW-a i Audija.

    BMW je naime u januaru plasirao 133.883 vozila (bez Minija i Rolls-Roycea), što je povećanje od 7,5 odsto u poređenju sa istim mesecom 2015. godine, dok je Audi prodao 143.150 vozila (rast od 4,0 odsto).

    U vesti se između ostalog navodi i podatak da je Mercedes u januaru širom sveta prodao 8.473 primerka svoje S klase, dok je BMW u istom mesecu plasirao tek 3.392 primerka nove Serije 7.

    Rasturanje.
    (Ja, 11. februar 2016 10:58)

    # Link komentara

  4. Džaba vam novci, moji sinovci, ovako to rade najbolji :

    [link]/

    "The Mercedes-Benz strategy is obviously working, after the car maker shifted its line-up. The S-Class was sold in no less than 8,473 units, while BMW trailed behind with just 3,392 units of its revamped 7-Series models sold in January, even though the Bavarian car-maker came up with the much-awaited gesture control function."

    Razbijanje na sastavne delove ! Najbolji Merc vs najbolji Bayericshe mist wagen. :)
    Pritom je S klasa već preko 2 godine prisutna na tržištu i prodata već u preko 200 000 primeraka ! Izašla 2013-e ali to joj ne smeta da dezintegriše 7-cu sa prodajom. :)
    Mercedes je Mercedes, a nova S klasa je san snova, što i rezultati pokazuju.
    (No.1, 11. februar 2016 01:19)

    # Link komentara

  5. @ja
    Druze @ja
    Sto se tice toga za sta se hvataju ljubitelji BMW-a reci cu ti jedno- ja kao ljubitelj BMW-a se za par dana hvatam kljuceva mog BMW-a 320d iz 2013 godine i vracam se za Hamburg. Ti, replay i ostali tastatura strucanjaci nastavite da uzivate na brdovitom Balkanu, vozite vase krseve, gledajte youtube klipove, citajte strane forume i mastajte da cete i Vi jednog dana zaista i voziti nekog Mercedesa kojeg toliko volite. Mozda izmastate i da Mercedes jednom pretekne BMW po prodaji.
    (bimmer, 10. februar 2016 18:43)

    # Link komentara

  6. Evo podataka :

    [link]

    [link]/
    (Real, 10. februar 2016 18:35)

    # Link komentara

  7. Druže bimmer, već u Januaru je Merc napravio osetnu prednost.
    Mercecedes - 150,814
    BMW - 133,883
    Podsetiću te samo da je prošle godine, Merc smanjio zaostatak sa 160 000kom ( u 2014-oj ), na 33 000 kom u 2015-oj.
    Merc grabi ogromnim koracima napred, a evo vić vidimo razliku u Januaru.
    Iskreno, nisam očekivao baš ovako brzo da ih sašiju i preskoče, u jednoj godini maltene.
    Tako da što se plakanja tiče, trebaće maramice bmw fanovima. :)
    Iako ne znam šta imaju od toga, ali samo su se za to hvatali a sad će im i taj argument izmaći iz ruke. :(
    Merc šije i pored toga što E klasa ima smenu modela, C kabrio tek treba da stigne, GLC kupe, E kupe, pa kasnije kabrio, oni će samo učvrstiti dominaciju.
    Ovo je najbolji odgovor nekima, koliko dobro Merc zna šta radi.
    Prodaja sve govori.
    Merc se lansirao vrtoglavo na vrh.
    (Ja, 10. februar 2016 12:05)

    # Link komentara

  8. @replay
    Da, da, 1999.godine Bajern vodi protiv Mancestera celu utakmicu, u 93 minutu Mancester da 2 gola i pobedi " za neku sicu" dobije trofej i ode u istoriju, Sacramento vodi protiv Lejkersa celu utakmicu, u zadnjoj secundi Robert Ori da trojku, Lejkersima pobeda " za neku sicu", trofej, slava i mesto u istorijskim citankama...tako i kod BMW-a, moze Mercedes da ima dobar januar i dobar pocetak godine kad se racuna ono sto je na kraju, a na kraju vec 10 godina BMW bolji.
    Mislim da se razumemo, ja izuzetno cenim i Audi i Mercedes, prave fantasticne automobile, u nekim slucajevima i u nekim klasama i bolje od BMW-a, samo meni licno vise odgovara stil BMW-a.
    Ne mogu da razumem tvoju patolosku mrznju prema BMW-u. Ja sam njihov fan ali nemam problem da kazem da ponekad naprave los potez, ili da je Merc u nekim klasama bolji.Ti ne propustas da pomenes BMW u negativnom kontekstu cak i u vestima gde se uopste ne spominje ni BMW i Mercedes ni Audi. Zaista ne razumem toliku mrznju.
    (bimmer, 9. februar 2016 16:25)

    # Link komentara

  9. @bimmer
    Mercedes vodi do kraja godine, posle BMW da popuste to sto moze i jedva ih predje za neku siću.
     (Replay, 9. februar 2016 13:09)

    # Link komentara

  10. @filip
    Daimler AG je prodao 3 miliona vozila ukupno.
     (Replay, 9. februar 2016 10:57)

    # Link komentara

  11. @replay i @ja

    Rezultati se racunaju na kraju godine a ne u januaru, tako da vi placete pred svaku Novu godinu, a tesite se prodajom na odredjenim trzistima, tako je bilo i prosle godine u januaru, pa na kraju opet mucak.
    Sto se tice Srba sa juga, ja sam poreklom sa juga Srbije inace zivim u Hamburgu i poznajem Nemacku i nemacko trziste mnogo bolje od vas koji ste to videli samo na slikama.
    (bimmer, 9. februar 2016 09:32)

    # Link komentara

  12. @bimmer
    Nemacka je treca na svetu po prodaji i matica najjacih brendova na zemaljskoj kugli decko. Audi raste preko 20%, ostali 3%. Pogledaj Kinu, razbijanje na nivou. Nego lepo na AMG,sekcija "nuzalussungen" i placi malo... :))) Pogledaj SAD sad u januaru. hehehe
     (Replay, 9. februar 2016 01:42)

    # Link komentara

  13. Jel im se u ovih dva miliona racunaju i kamioni,autobusi i kombi?
     (filip, 8. februar 2016 20:41)

    # Link komentara

  14. @bimmer
    Pa i u USA se Mercedes vise prodaje u Januaru 2016 ( sadasnje vreme ), u Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji itd.
    BMW jedino u Kini vise prodaje, tako da BMW fanovi treba da slave i zahvale Kini. :)
    Ali ni tu vise nece biti ispred, jer Merc napada ozbiljno to trziste.
    A ako pricamo o tome ko je najbolji, hajde da pogledamo perjanice, odnosno najbolje od svakog brenda.
    S klasa, 7-ca i A8.
    i A8 tuce 7-cu, a S klasa je suvereni vladar kategorije decenijama.
    Svako ima segment gde dominira, BMW sa serijom 3 ( mada i tu je sad C klasa pandan sa prodajom ), a Mercedes sa S klasom. :)
    Zato BMW vise proda, pa se bmw fanovi tese time.
    A nova 7-ca potucena do kolena, ne samo od S klase, vec koliko vidim i od starog A8 i to na domacem trzistu ! :)
    A Nemacka je najbolji pokazatelj, nisu siromasni, domace trziste, valjda oni bolje znaju od Srba sa Juga. :)
    Sto juznije to tuznije. :)
    (Ja, 8. februar 2016 16:35)

    # Link komentara

  15. @replay
    Vidi, moram da ti obajsnim jednu stvar, mozda ce te ovo sokirati,ali cinjenice su sledece:
    Nemacka nije ceo svet.Postoje i druge zemlje pored Nemacke.Ako jos nisi stigao do 8. razreda pitaj starije drugare da ti pozajme udzbenik geografije pa malo prelistaj, naucices mnoge stvari.
    A na googlu mozes videti prodaju automobila u svetu. U SAD, na primer BMW proda vise od Merca. Serija 3 se proda u vise primeraka nego c klasa, A4 na nivou statisticke greske, iako je 3-jka tu jos od 2011-te a c klasa relativno nova, i to ne racunajuci seriju 4, ako bi i to uracunali razlika je ogromna.
    Sto se cena tice to je za premijum brendove tako relativna stvar, jer oni u osnvnoj opremi u principu ne nude bas mnogo, a spisak dodatne opreme je podugacak. Nabudzite seriju 3 sa opremom pa ce cena izaci i preko 50000, isto vazi i za ostale brendove.
    O tome kako u Stutgartu nazivaju BMW je tako iluzorno govoriti, u Nemackoj postoji da tako kazem rivalstvo izmedju pojednih regiona, uostalom kao i svuda u svetu, mi sa juga Srbije svakakvim nazivima u svojim salama zovemo Beogradjane, a isto i oni nas. Stanovnicima Stutgarta nista drugo i ne preostaje jer su ih Bavarska i Minhen prestigli u svakom pogledu. Pa nekad je postojalo rivalstvo i u fudbalu izmedju Stutgarta i Bajerna. Oni od muke vise ne znaju sta ce pa izmisljaju pogrdne nazive.Isto i ovaj replay, ne zna sta ce od muke, pa zatvara oci pred cinjenicama da je BMW vec 10 godina zaredom prvi premijum brend po prodaji u svetu.
    (bimmer, 8. februar 2016 13:34)

    # Link komentara

  16. Molim ove eksperte koji pricaju kako je Mercedes u svim klasama bolji od BMW-a po prodaji, da mi objasne kako onda BMW ima ukupno bolju prodaju vec 10 godina. Nesto ne mogu da shvatim da su u svakoj klasi bolji Audi ili Mercedes po prodaji, a onda ukupno BMW bolji...
    A o tome da je BMW jeftiniji pa ga zato kupuju, to je takva glupost koja samo Srbinu moze da padne na pamet. Sigurno, neko ko da 60000 evra, nema 63000. Nemojte da budete smesni, makar kad budete pricali sa ozbiljnim ljudima (anonimni komentari trpe sve) jer ce vas svi ismejati. A narocito kada o tome pricaju ljudi koji voze neki Punto, Stilo, Golf, Passat itd starih po 15 godina. Pa vi u novi BMW (a ni Mercedes) niste seli ni na sajmu (jer su kod nas zakljucani).
    BMW ima bolje vozne karakteristike i motore o kojima Mercedes moze samo da sanja. Da imam milione evra, o Mercedesu ne bih ni razmsisljao. I tako razmislja vecina BMW-ovih kupaca, a ne zato sto im je problem da izdvoje dodatne pare.
    Zato, volite Mercedes, super, odlicna je to marka, vozite ga ako mozete. Ali nemojte voleti svoju marku tako sto pljujete drugu, jer se to zovu kompleksi...
    (Beogradjanin, 8. februar 2016 12:26)

    # Link komentara

  17. Zasto fanovi mercedesa imaju potrebu da svaki put kad izadje neka vest o mercedesu oni pominju BMW tako sto ga pljuju? Verovatno im krivo sto je BMW bolji, ali morate da se naviknete na to. Mercedes je odlican auto ali nikad kao BMW!
     (kifla, 8. februar 2016 12:19)

    # Link komentara

  18. @AMG rules @No.1
    Hajde ti ti njima objasni. A znam za taj naziv, pisu ga ceto Nemci po komentarima. Sto je najjace, to se uglavnom koristi svuda.
    Pogledajte prodaju u Nemackoj na Auto Motor und Sport. U luks klasi prvo S klasa pa Audi A7 pa A8, nema sedmice a izasla pre neki mesec. Audi A6 dokosurio i E klasu i seriju 5 za celih 1000 primeraka, 2800 naspram 1800 i 1600. C klasa bese nesto ispred A4 a serija 3 kaska. A3 bese ispred serije 1 i A klase.
     (Replay, 8. februar 2016 10:39)

    # Link komentara

  19. Brko Diter Cice zna posao... Pravde za sve BRKE
     (Amfilohije, 8. februar 2016 08:32)

    # Link komentara

  20. cekamo glc coupe, pa cemo tek onda videti prodaju...
     (sledeci, 7. februar 2016 22:29)

    # Link komentara

  21. Продаваће их све више, од када су се сетили да је име марке оно што људи плаћају. Тако су од престижног бренда почели да сваштаре...Имају кола за свачији џеп, а људи ко људи. Мисле да мерцедес од 25000 евра вреди пуно више од било ког аута који вреди исто толико. У данашње време се тачно зна, не до шрафа, него до шајбне, колико шта вреди. Аутомобили који коштају исто, исто у вреде. То знају пеоизвођачи али људи не. Треба нешто да се прича, око нечега да се полемише. А најважнији је да се има представа да предсрављате некога. А све ово већ и нема везе са ауромобилима, више је за психијатрију.
     (Mikiveliki, 7. februar 2016 21:36)

    # Link komentara

  22. Dzaba vam novci moji sinovci....
    BMW i dalje prvi, i pored silnog truda i velikih procenata rasta, i dalje samo drugo mesto. Zna se ko je najbolji premijum brend, Bavarac ali onaj iz Minhena

    @(bimmer, 6. februar 2016 22:17)


    BMW-jci su u odnosu na Merc premium kolica, a sobzirom da su i do 30% jeftiniji, te tvoje bembare su ustvari nista drugo do automobili za siromasnije bogatase.
    (AMGrules, 7. februar 2016 16:47)

    # Link komentara

  23. BMW fanovi :
    Bilo nekad u 2015-oj, vec u Januaru Merc prodavaniji od BMW-a, u USA, VB, Nemackoj ( standardno ), Kini, Japanu, Australiji.
    Pa nova 7-ca se slabije prodaje od S klase koja je izasla 2013-e. :)
    U USA oko 50% slabije u Januaru u odnosu na S klasu.
    A S klasa prodata u preko 200 000 primeraka za 2 godine.
    Nema vise za sta bmw fanovi da se hvataju. :)


    "U Banden Würtembergu,pokrajni u kojoj se nalazi sjedište Daimler Benza,BMW se naziva Bayerische Mist Wagen(bavarsko vozilo za smeće)"
    (No.1, 7. februar 2016 15:32)

    # Link komentara

  24. skoro kao BMW :D
     (henk.mudi, 7. februar 2016 09:42)

    # Link komentara

  25. Nemci prave skupe, atraktivne automobile. Covek se u njima oseca mocno, bogato, vazno, drsko, napadno. Otvorite oglase recimo San Franciska i okoline gde zivi oko 10 miliona ljudi i smatra se jednom od najbogatijih industrijskih oblasti u svetu. Skoro svaka garaza poseduje skup automobil. Ako uporedite cene 5-6 godina starog Mercedesa, BMW-a na jednoj i Leksusa na drugoj strani, unazad godinama, situacija je ovakva. Nemci u roku od 5 do 7 godina izgube 60%+ od svoje vrednosti. Leksus, na drugoj strani zadrzi 60%+ od svoje vrednosti. Leksus medju luksuznijim automobilima ima najbolju preprodajnu vrednost. Napomenucu statistike radi da San Francisko i Boston u SAD imaju najveci procenat fakultetski obrazovanog stanovnistva, preko 50%. Nemci su dobri ali posle 4-5 godina ljudi gledaju da ih se ratosiljaju. Ne samo zbog skupog odrzavanja vec zbog nepouzdanosti i vremena utrosenog u servisima. To neznaci da ih ljudi nevole a obozavaju japanske automobile. Samo nezele da ih imaju u vlasnistvu duze od nekoliko godina.
    (zlatiborac, 7. februar 2016 08:15)

    # Link komentara

  26. Dzaba vam novci moji sinovci....
    BMW i dalje prvi, i pored silnog truda i velikih procenata rasta, i dalje samo drugo mesto. Zna se ko je najbolji premijum brend, Bavarac ali onaj iz Minhena
    (bimmer, 6. februar 2016 22:17)

    # Link komentara

  27. Sta kazu vlasnici: [link]
    (Zoran, 6. februar 2016 21:11)

    # Link komentara

  28. Cklasa od mene sve pohvale. Napokon prestigla a4 !
    (Srbinmusliman, 6. februar 2016 20:17)

    # Link komentara

  29. @Nemanja
    Tanko ti je znanje.
    Mercedes je u 2015-oj prodao 90 hiljada vise od Audija, a oko 30 hiljada manje od BMW-a. Prosle godine je imao 160 hiljada manje nego BMW.
    U Januaru 2016-e, ima rast od 20% globalno, 52% u Kini, koja je najvece trziste. Vise od BMW-a u Americi u Januaru 2016, Nemackoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji...
    A tek krece nova E klasa w213 sa prodajom ( od Aprila ) i novi GLC punu godinu da se prodaje.
    Mercedesovi kompakti imaju rast od 36% u Januaru 2016, a SUV 62%.
    Cilj zacrtan za 2020-u godinu bi mogao biti ostvaren vec ove godine. :)
    Mercedes jedino prodaje manje u Kini od konkurenata, od Audija 200 000 kom manje 2015-e, a od BMW-a 50 hiljada.
    Ali ima najveci rast prodaje, sto u Kini sto globalno. U Kini prosle godine 33%, globalno skoro 3 puta veci rast prodaje od konkurenata.
    Merc je bio zapostavio Kinu, jedino tu prednost imaju konkurenti, ali je krenuo sa akcentom na to trziste i rezultati se vec vide. Uhvatice korak sa konkurencijom na tom trzistu, mozda vec ove godine sa BMW-om i laku noc.

    [link]/
    (Ja, 6. februar 2016 01:36)

    # Link komentara

  30. Auta se dijele na BMW / Mercedes i ostali :DDD
    (Aiii, 6. februar 2016 00:42)

    # Link komentara

  31. @Mare-AMG
    Svako ko je ikada imao mercedesa, zna da je mercedes covekov najbolji prijatelj.
    (brat djura, 5. februar 2016 23:01)

    # Link komentara

  32. Ima nekih nemaca koji su ovu granicu prešli davno... :-)
     (meeskec, 5. februar 2016 21:05)

    # Link komentara

  33. Respektovana cifra da obzirom na cene vozila. Pa oni prodaju 100 000 S klasa godisnje, auto koji kosta 130 000 eura prosecno. Ali mi je najjace da su prodali 70 000 primeraka AMG-a, pravih a ne AMG optik. :D
     (Replay, 5. februar 2016 20:27)

    # Link komentara

  34. Znajuci cene ovog premijum brenda, ne sumnjam u kvantitet zarade istog...
    (japanac, 5. februar 2016 17:28)

    # Link komentara

  35. Ja sam imao C klasu facelift 2011,i sad sa kupio Volvo S60 2013 ista klasa auta samo puno više prostora,prednja vuča i što je jako bitno siguran i mali potrošač!
     (Volvo, 5. februar 2016 17:26)

    # Link komentara

  36. Mozemo da ga ne volimo,ali mu skidamo kapu. Brend vredan svakog postovanja.
     (Deni, 5. februar 2016 17:23)

    # Link komentara

  37. Prvo je pao kvalitet, a onda i izgled... Liče na kiu
     (Jery, 5. februar 2016 15:46)

    # Link komentara

  38. A Volvo i Tesla kojim se svaki dan ovde dicite ?
    (najsigurniji krs, 5. februar 2016 15:26)

    # Link komentara

  39. "Inace svaka cast za prodaju, stvarno su odlicni automobili ako se izuzme taj identicni dizajn. "

    Mnogo su dobri za te pare. Pa Tojota medju kupcima najpouzdnaiji auto. Ovde u Americi otprilike gori po pouzdanosti od Mercedesa i BMW-a u toj klasi nema. Da ne pricam sto mercedes auto od 50.000 trosi kao moj bjuik sa 8 sedista, po specifikaciji sa sajta. Sa tom razlikom da moj bjuik stvarno toliko trosi, a za Mercedes mora da se proveri. Inace Mercedes vazi za kompaniju koja najvis elaze u vezi potrosnje.
    (Zoran, 5. februar 2016 15:19)

    # Link komentara

  40. Polako ali sigurno Mercedes Benz koraca ka prvom mestu...tamo i pripadaju kao pioniri auto industrije. Vracamo se na stare staze...
     (Dalibor...AMG, 5. februar 2016 15:13)

    # Link komentara

  41. Pronadjite razliku izmedju prve dve slike? Znam ja, prvi ima jednu a drugi dve horizontalne linije na maski hladnjaka! Sta se danas plasira kao nova klasa i drugaciji dizajn...
    Inace svaka cast za prodaju, stvarno su odlicni automobili ako se izuzme taj identicni dizajn. Sutra Audi objavljuje prodaju, a zatim i BMW, svaki za po 100000 vise :D
    (Nemanja, 5. februar 2016 13:54)

    # Link komentara

  42. Auti se dele na Mercedesa i ostalo.
     (Mare-AMG, 5. februar 2016 13:42)

    # Link komentara