Volkswagen Arteon predstavljen u Srbiji / FOTO

Naslednik kupe-limuzine CC stigao je i u našu zemlju, a početna cena ovog modela na srpskom tržištu iznosi 44.056 evra.

Podeli
Foto: Nikola Mažibrada
Foto: Nikola Mažibrada

Prezentacija Arteona održana je u ambijentu beogradskog "Starog mlina", na nesvakidašnjoj umetničkoj izložbi, a ne na uobičajenoj automobilskoj promociji, s obzirom da Volkswagen ovaj model promoviše kao svojevrsno umetničko delo.

Automobil za koji nemački proizvođač tvrdi da predstavlja iskorak ka premijum segmentu, postavljen je na modularnu MQB mehaničku platformu koju koristi sve veći broj modela iz VW grupacije.

Dužina vozila je 4.862 mm, širina 1.871 mm, a visina 1.427 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.841 mm.

Foto: Nikola Mažibrada
Foto: Nikola Mažibrada

Kupci u Srbiji na početku prodaje mogu da biraju između dva dizelaša i jednog benzinca, a sve verzije motora uparene su sa DSG sedmobrzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom. Arteon u osnovoj verziji dolazi sa prednjim pogonom, dok je u skupljim paketima na raspolaganju 4Motion pogon na sva četiri točka.

Dizel varijante pogonjene su 2.0 TDI agregatima sa 150 ks (110 kW) i 240 ks (176 kW). Najjeftiniji dizelaš (sa 150 "konja" i luksuznim paketom opreme Elegance) košta od 44.056 evra.

Inače, bez obzira na nivo opreme, svaki Arteon standardno se isporučuje sa LED farovima i LED dnavnim svetlima, kao i sa LED stop svetlima. Pored toga, u osnovnu opremu spada i beskontaktno otključavanje vozila i startovanje motora, zatim VW Composition audio sistem sa 8 zvučnika i AUX i USB konekcijama, elektronski kontrolisani klima uređaj, delimično električno podešavanje prednjih sedišta, Driver Alert sistem...

Foto: Nikola Mažibrada
Foto: Nikola Mažibrada

U ponudi je i snažni dvolitarski TSI benzinska motor, koji proizvodi 280 ks (206 kW). Opremljen ovim motorom, Arteon košta 52.110 evra, a reč je o varijanti sa Elegance paketom i 4Motion pogonom.

Foto: Nikola Mažibrada
Foto: Nikola Mažibrada

.

Foto: Nikola Mažibrada
Foto: Nikola Mažibrada

.

Foto: VW
Foto: VW

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu