BMW predstavio novi M5 sa 600 "konja" / VIDEO

Nakon što su u nedelju "procurile" prve fotografije BMW-a M5, nemački proizvođač otkrio je u ponedeljak tehničke detalje najsnažnije i najbrže "petice".

Podeli

Kao što je i najavljeno, M5 za 2018. godinu pogonjen je 4.4 litarskim M TwinPower Turbo V8 motorom koji proizvodi tačno 600 konjskih snaga (441 kW), dok je maksimalni obrtni moment 750 Nm.

Pogonska jedinica uparena je sa osmobrzinskim automatskim menjačem, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Pogledajte video:

Kada je reč o performansama, one su impresivne. Od 0 do 100 km/h novi BMW M5 ubrzava za samo 3,4 s, dok mu je za ubrzanje do 200 na sat potrebno 11,1 s.

Automobil se standardno isporučuje sa elektronski ograničenom maksimalnom brzinom od 250 km/h, ali se limit može podići na 305 km/h ako kupac naruči vozilo sa opcionim M Driver paketom.

Najveća novost u BMW-u M5 je xDrive sistem pogona na sva 4 točka. Ovaj sistem uparen je sa aktivnim M diferencijalom i nudi nekoliko mogućnosti vozaču, uključujući i opciju tradicionalnog pogona na zadnje točkove.

Što se tiče karoserije, hauba je izrađena od aluminijuma, a krov od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Automobil je nešto lakši zahvaljujući ovim, ali i drugim konstruktivnim rešenjima, pa tako masa (uprkos xDrive sistemu pogona na sve točkove) iznosi 1.855 kg, što je značajno manje nego kod prethodnog BMW-a M5.

Vozilo se standardno isporučuje sa 19 inčnim poliranim alu felnama, a uz doplatu su dostupni i točkovi promera 20 inča i M karbon-keramičke kočnice, koje dodatno smanjuju masu automobila za 23 kg.

U kabini zatičemo sportsko okruženje - M Sport volan, sportska sedišta presvučena kožom i metalne papučice nožnih komandi.

Prvo pojavljivanje pred širom publikom, novi BMW M5 inače na predstojećem auto-salonu u Frankfurtu, a automobil će u Nemčakoj moći da se naruči već od septembra, po početnoj ceni od 117.900 evra, dok će se prve isporuke obaviti tek u proleće 2018.

Kupcima koji požure da nabave svoj primerak, na raspolaganju je specijalna serija M5 First Edition koja dolazi u "Frozen Dark Red " metalik boji sa crnim 20 inčnim alu felnama.

Ova varijanta, između ostalog, ima i ukrasne elemente od “piano” plastike u unutrašnosti, ali i specijalna M multifunkcionalna sedišta. Broj vozila iz prve edicije ograničen je na 400, a svaki je numerisan. Doplata u odnosnu na osnovnu cenu vozila je 19.500 evra.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu