Nissan Qashqai za 2018. / FOTO

Nissan je objavio nove fotografije restilizovanog i unapređenog modela Qashqai uoči početka prodaje u Evropi planiranog za jul 2017.

Podeli

Qashqai je Nissanov najprodavaniji model u Evropi, pa je japanska kompanija par godina nakon pojave druge generacije ovog automobila odlučila da unapredi svoj kompaktni krosover ne bi li zadržala postojeći status kod evropskih kupaca.

Prednji deo vozila u potpunosti je restilizovan. Preoblikovani su farovi i branik, kao i maska hladnjaka koja je primetno povećana, čime je omogućeno da se uveliča i hromirani dodatak koji uokviruje amblem Nissana.

Zbog promena na prednjoj maski korigovana je i hauba, čiji su nabori pomereni više ka prednjim blatobranima. Farovi su dobili naglašeniji LED "potpis".

Slično se dogodilo i sa stop svetlima, a pozadi je takođe promenjen branik. Kupcima će na raspolaganju biti i nove alu felne dimenzija od 17 do 19 inča.

U Nissanu kažu da su materijali u kabini kvalitetniji nego ranije, a unapređena je i komandna tabla. Tu je i novi multifunkcionalni volan, a poboljšan je NissanConnect multimedijalni sistem koji je opremljen novim DAB digitalnim radijom i navigacijom.

Kao opcija, na raspolaganju je Bose audio sistem sa 7 zvučnika.

Inženjeri japanskog proizvođača unapredili su i sistem oslanjanja, kao i upravljački sistem, a poboljšana je i zvučna izolacija kabine. Ipak, jedna od najvažnijih inovacija na novom Qashqaiju je uvođenje ProPilot tehnologije poluautonomne vožnje.

Zahvaljujući ovom delimičnom autopilotu, Nissanov krosover je u stanju da ubrzava, usporava i prati saobraćajnu traku autoputa (obavlja korekcije pravca kretanja u okviru linija trake kojom se kreće) - bez pomoći vozača.

Automobil je opremljen i brojnim sistemima aktivne bezbednosti, kao što je tehnologija automatskog kočenja u slučaju opasnosti. Ovaj sistem sada uključuje i tehnologiju prepoznavanja pešaka na putu. Qashqai za 2018. nudi i sistem upozorenja na kretanje drugih vozila iza automobila (Rear Cross Traffic Alert), što je korisno prilikom isparkiravanja unazad.

Tu su i tehnologija za prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem detekcije umora i gubitka koncentracije kod vozača, zatim Intelligent Park Assist pomoć pri parkiranju, sistem za otkrivanje drugih vozila u mrtvom uglu, upozorenje na neželjeno napuštanje vozne trake i slično.

Paleta motora ostala je nepromenjena, a Nissan posebno izdvaja 1.5 litarski dCi sa 110 ks sa emisijom CO2 od 99 g/km.

Ostali pogonski agregati su: 1.6 dCi sa 130 ks, u varijantama sa šestobrzinskim manuelnim i CVT menjačem, kao i sa 4x4 opcijom, te benzinci, 1.2 sa 115 ks (ista kombinacija menjača kao kod dizelaša) i 1.6 sa 163 ks, dostupan samo sa manuelnim šestobrzincem.

Modeli sa benzinskim motorima na raspolaganju su isključivo sa prednjim pogonom.

Cene modela Qashqai za 2018. biće poznate u julu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu