Nemačka subvencioniše električni Opel sa 4.380 evra

Opel je objavio cenu električnog modela Ampera-e u Nemačkoj, gde ovaj automobil uz državne olakšice košta 34.950 evra.

Podeli

Zvanična cena Opel Ampere-e u Nemačkoj je 39.330 evra, ali će automobil kupce u toj zemlji koštati 34.950 evra, pošto su stupile na snagu olakšice za kupovinu električnih automobila.

U početku će Ampera-e biti dostupna u verziji First Edition, koja se prodaje sa ekskluzivnom opremom. Ovaj varijanta predstavlja vrh ponude, sa metalik bojom, a stiže sa brojnim premijum detaljima, kao i sistemima asistencije vozaču.

Na spisku opreme se nalazi Opel Eye prednja kamera sa indikatorom rastojanja od vozila ispred i sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova. Osim toga, tu su i zadnja kamera i sistem za upozorenje u slučaju neželjenog napuštanja vozne trake, kao i sistem za pomoć pri parkiranju.

Pored navedene opreme, First Edition verzija stiže sa detaljima koji utiču na komfor vozača i putnika, poput kožom presvučenog enterijera sa grejačima u volanu i u prednjim i zadnjim sedištima.

Novi IntelliLink-e multimedijalni sistem i Opel OnStar tehnologija obezbeđuju povezanost vozila sa smartfon uređajima i Internetom, a ljubiteljima dobrog zuvka na raspolaganju je Bose audio sistem.

Automobil je opremljen alu felnama prečnika 17 inča.

Opel Ampera-e prema merenjima zasnovanim na NEDC testnom ciklusu ima maksimalnu autonomiju od 520 kilometara sa jednim punjenjem baterija čiji je kapacitet 60 kWh. Ipak, autonomija u svakodnevnoj vožnji će varirati u zavisnosti od stila vožnje, konfiguracije puta i drugih spoljnih faktora.

Ako se dopunjavaju na brzim javnim punjačima od 50 kW, baterije su već nakon 30 minuta napunjene su toliko da vozač može da pređe sledećih 150 km puta.

Zahvaljujući elektromotoru od 204 ks (150 kW), automobil od 0 do 50 kilometara na čas ubrzava za 3,2 sekunde, a 0-100km/h za 7,3 s. Maksimalna brzina limitirana je na 150 km/h kako bi se uštedela energija.

Opel Ampera-e sa dužinom od 4,16 m nudi dovoljno prostora za prevoz pet putnika, uz 381 litar zapremine za smeštaj prtljaga (1.274 litra sa oborenom zadnjom klupom). Automobil se proizvodi u fabrici General Motorsa u Mičigenu, u kojoj se izrađuje i sestrinski model Chevrolet Bolt EV za američko, kanadsko i korejsko tržište.

Opel će biti fokusiran na to da tokom 2017. godine podmiri potrebe tržišta sa razvijenom kulturom vožnje električnih automobila, kao što su Norveška, Holandija, Švajcarska i Nemačka.

Za Amperom-e već vlada veliko interesovanje u Norveškoj, gde je predstavljena tokom decembra 2016. godine, a do danas Opel je primio više od 4.000 porudžbina od norveških kupaca.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu