Nova Opel Insignia zablistala na auto-salonu u BG /FOTO

Opel je otvorio svoj izložbeni štand u Hali 4 Beogradskog sajma, na kome posetioce dočekuje i jedna zanimljiva domaća premijera - Opel Insignia Grand Sport.

Podeli
Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

Opelov štand na 53. međunarodnom salonu automobila u Beogradu otvorio je u četvrtak direktor ovog brenda za Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, Dragan Nenadović. Najveći deo njegovog govora odnosio se na novi Opelov top model - Insigniju Grand Sport koja je svetsku premijeru imala pre samo dve nedelje u Ženevi.

Kako su saopštili iz komapnije Opel, cena ove limuzine u Srbiji startuje od 20.080 evra.

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

Nakon uspešne prve generacije „Evropskog automobila godine 2009.“, koji je do sada prodat u više od 900.000 primeraka, nova Insignia Grand Sport bazirana je na kompletno novoj mehaničkoj plarformi.

Međuosovinsko rastojanje je produženo za 92 milimetra, obezbeđujući na taj način prostraniji enterijer, na čemu će posebno zahvalni biti putnici na zadnjim sedištima.

Ovo je takođe omogućilo dizajnerima da Insigniji podare nove proporcije - automobil je sada duži i niži, sa izduženom siluetom kupea i unapređenom aerodinamikom, sa koeficijentom otpora vazduha od samo 0.26.

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

Među mnogobrojnim novinama je i pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, kao i novi osmostepeni automatski menjač.

Pored toga, Insignia Grand Sport dolazi sa mnoštvom savremenih tehnologija, koje vožnju čine bezbednijom, opuštenijom i udobnijom. Preuzevši kao osnovu poznati IntelliLux LED sistem adaptivnih matričnih svetala iz nove Astre, Opelovi inženjeri razvili su drugu generaciju IntelliLux LED farova za Insigniju.

Ovi farovi su "brži" u automatskoj reakciji, precizniji i moćniji, a njihova duga svetla mogu da dobace do 400 metara. Takođe, tu je asistencija održavanja vozila u voznoj traci (Lane Keep Assist) sa automatskim korigovanjem upravljanja, novi „head-up“ displej i kamera od 360º uz elemente visokog komfora poput AGR sertifikovanih premijum sedišta, grejanja prednjih i zadnjih sedišta, zajedno sa grejanjem vetrobrana...

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

Novi multimedijalni sistem donosi unapređenje zahvaljujući novoj generaciji IntelliLink sistema i Opel OnStar servisnoj asistenciji, koja će lansiranjem nove Insignije ponuditi i uslugu personalnog asistenta.

Insignia Grand Sport ne samo što brine o bezbednosti putnika, ona je i prvi Opel sa aktivnom aluminijumskom haubom, koja se u slučaju udara u pešaka podiže u kratkom vremenskom roku merenom u milisekundama, kako bi povećala udaljenost od tvrdih delova motora i smanjila mogućnost teških i fatalnih povreda.

Uprkos povećanju dužine (na 4.897 mm) u odnosu na prethodni model, uspelo se u ostvarivanju uštede koja samo na karoseriji vozila iznosi oko 60 kilograma. Ukupno, „dijeta“ je odnela i do 175 kilograma, kada se uporede vrednosti sa odlazećim modelom.

Foto: B92
Foto: B92

Mada je međuosovinsko rastojanje povećano za 92 milimetra, prednji i zadnji prepusti su osetno smanjeni, a trag točkova je proširen za 11 milimetara. Ovo je Insigniji Grand Sport dalo sportskije proporcije.

Visina koja je smanjena za 29 milimetara i spuštajuća linija krova, dodatno doprinose atraktivnom dizajnu koji podeseća na kupe vozila.

Putnici na zadnjoj klupi u velikoj meri profitiraju na novom dizajnu i revidiranim proporcijama. Povećano međuosovinsko rastojanje i kompletno nova postavka, doneli su dodatna 32 milimetra prostora u visini kukova, 25 milimetara više u pojasu ramena i kolena, kao i 8 milimetara više u visini glava.

Zapremina prtljažnika je od 490 do 1.450 litara, u zavisnosti od toga da li su zadnja sedišta uspravljena ili ne.

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

Posetioci će na Opelovom štandu u Hali 4 Beogradskog sajma imati priliku da vide gamu Opel vozila gde su, pored nove Insignije Grand Sport, izloženi nova Astra i nova Astra Sports Tourer, Meriva, Adam, Corsa, Mokka X i Zafira.

Ono šta će publici na ovom štandu biti interesantno je svestranost i prisutnost vozila iz široke lepeze najrazličitijih modela, počev od razlike u segmentu kom pripadaju, pa do njihovog cenovnog ranga.

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

.

Foto: Opel Srbija
Foto: Opel Srbija

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu