Ruska ofanziva: 7 novih lada na moskovskom sajmu

Na aktuelnom auto-salonu u Moskvi, pored već najavljenog krosover koncepta XCode, Lada je izložila još šest vozila koja nagoveštavaju nove produkcijske automobile ovog brenda.

Podeli
Lada XCode na štandu u Moskvi
Lada XCode na štandu u Moskvi

XCode je mali urbani SUV, u klasi modela Nissan Juke, koji bi u neznatno izmenjenom obliku trebalo da počne da se proizvodi 2017. godine. Tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će motorizacija serijske verzije obuhvatiti i turbo agregate, dok će kupci moći da odaberu i verziju sa pogonom na sva 4 točka, a na raspolaganju će biti i Lada Connect sistem koji omogućava povezivanje smartfona sa multimedijalnim uređajem.

Lada XCode
Lada XCode

Osim koncepta XCode, posetioci sajma automobila u Moskvi u prilici su da vide i Vesta Cross Concept Sedan, vozilo sa 4 vrata prilagođeno vožnji van asfalta, a na štandu se našao i Vesta Cross Concept karavan, automobil slične namene koji je prvi put predstavljen 2015. godine.

Lada Vesta Cross Concept Sedan
Lada Vesta Cross Concept Sedan

.

Lada Vesta Cross Concept karavan
Lada Vesta Cross Concept karavan

Treći koncept iz familije modela Vesta je verzija Vesta Sport, limuzina sa sporskim izgledom i ambicijama. Automobil je opremljen sportskim oslanjanjem, koje vodi poreklo iz trkačkih Lada koje učestvuju u WTCC takmičenju.

Lada Vesta Sport Concept
Lada Vesta Sport Concept

U Moskvi je prikazana i Lada Vesta Signature, sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

O ovom automobilu pisali smo u maju. Vozilo sa oznakom Signature zamišljeno je kao pristupačan, komforan sedan sa elementima karakterističnim za skuplje, premijum automobile. U odnosu na običnu Vestu, međuosovinsko rastojanje produženo je za 250 mm, iznosi 2.885 mm, i veće je čak i od novog Mercedesa C klase.

Automobil je dugačak 4.660 mm, a najviše koristi od dodatnih centimetara imaju putnici na zadnjim sedištima koji su dobili još 200 mm prostora za noge.

Lada Vesta Signature
Lada Vesta Signature

Lada je na moskovskom auto-salonu izložila i dva XRay koncepta, zasnovana na istoimenom serijskom krosoveru.

Lada XRay Cross Concept
Lada XRay Cross Concept

XRay Cross Concept razlikuje se od obične verzije po zaštitnim dodacima na karoseriji i povećanom rastojanju od tla, dok drugo vozilo, XRay Sport Concept, ima spušteno oslanjanje jači motor i spotrtske karakteristike.

Lada XRay Sport Concept
Lada XRay Sport Concept

Ostaje da se vidi koji će od ovih konceptnih automobila dobiti svoje serijske verzije.

Kakvi su vaši utisci o dizajnu nove generacije Lada?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu