Ford "napada" premijum segment u Evropi

Razlika između jeftinijih modela tradicionalnih premijum marki i vozila srednje klase polako se smanjuje. Među kompanijama koje pokušavaju da se približe luksuznim proizvođačima je i Ford koji će kupcima na evropskom tržištu ponuditi premijum podbrend - Vignale.

Podeli

Reč je o vozilima koja su zasnovana na standardnim Fordovim modelima, ali su dodatno dorađena u Vignale centru, u Valensiji, kako bi zadovoljila potrebe zahtevnije klijentele.

Ford je za kraj aprila najavio početak prodaje prvog takvog modela - Vignale Mondea.

Automobil će biti dostupan u limuzinskoj i karavan verziji, i ekskluzivoj Vignale Nocciola metalik boji, dok će unutrašnjost biti presvučena specijalnom kožom.

U Fordu kažu da se svi Vignale automobili ručno dorađuju u španskom pogonu te kompanije.

Vignale Mondeo je ujedno i prvi Fordov model na evropskom tržištu koji je opremljen novom tenologijom za smanjenje buke u kabini.

Active Noise Cancellation sistem koristi tri mikrofona kako bi se registrovao zvuk motora koja se čuje u unutrašnjosti vozila. Zatim se preko zvučnika u kabini emituju zvučni talasi koji poništavaju buku motora.

Da bi se Vignale verzija vizuelno razlikovala od standardnog Mondea, Ford je izvršio stilske modifikacije koje obuhvataju prednju masku i branik i ukrasne detalje od aluminijuma.

Automobil je opremljen i specijalno dizajniranim 18 inčnim alu felnama koje se mogu naručiti u beloj, srebrnoj ili crnoj boji.

Spisak opreme između ostalog obuhvata i LED adaptivne farove, električno otvaranje prtljažnika, grejani volan i audio sistem sa 12 zvučnika koji je povezan sa multimedijalnim SYNC2 uređajem i navigacijom.

Kada je reč o sistemima bezbednosti, vlasnici Vignale Mondea mogu da računaju na tehnologiju za "čitanje" saobraćajnih znakova, sistem automatskog kočenja pri malim brzinama u gardskoj vožnji, asistenciju prilikom parkiranja...

Ford Vignale Mondeo imaće u ponudi četiri pogonska sistema. Najsnažniji je 2.0 litarski EcoBoost turbo-benzinac sa 240 ks.

Pored njega, na raspolaganju su i dva TDCi dizelaša iste zapremine, slabiji sa 180 ks i bi-turbo sa 210 ks.

Kupcima je dostupna i hibridna verzija sa 187 ks, koja se sastoji od benzinskog i elektromotora. Uz doplatu, može se naručiti i Fordov iAWD sistem pogona na sva 4 točka.

S obzirom da Ford Vignale Mondeo u Velikoj Britaniji košta od 29.045 funti (oko 40.000 evra) postavlja se pitanje da li će sa tako visokom početnom cenom moći da konkuriše klasičnim premijum proizvođačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu