"Pupinov most rasteretiće centar Beograda"

Zahvaljujući Pupinovom mostu koji je otvoren u četvrtak 18. decembra, gužve u centru Beograda biće bitno smanjene, bilo da je reč o putničkom ili teretnom saobraćaju, kaže gradski sekretar za saobraćaj, Dušan Rafailović.

Podeli

Putnički saobraćaj od Novog Beograda i Zemuna do Borče, preusmeriće se na novi most, a slično je i sa teretnim saobraćajem, koji je za krajnje odredište imao Luku Beograd.

Rafailović je najavio i da će se na taj način rasteretiti Savska i Karađorđeva, kao i Batutova i Ulica Dimitrija Tucovića, a i sav tranzitni teretni saobraćaj biće preusmeren na Pupinov most i na završene deonice beogradske obilaznice.

Prilaz za kamione Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, te više nije moguće da kamioni nastave ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno ka Karađorđevoj i Savskoj ulici. Više detalja o novom režimu teretnog saobraćaja kroz Beograd možete saznati ovde.

Planom detaljne regulacije Pregrevice koji zahvata prostor u Zemunu oko Ulice cara Dušana, Muhara i novog mosta, predviđena je izgradnja biciklističke staze, koja će biti povezana sa samim mostom, naglasio je Rafailović.

Gradski sekretar za saobraćaj podsetio je da se od petka uspostavlja nova, odnosno produžava postojeća linija javnog gradskog prevoza, broj 85, koja će prevoziti putnike od Banovog brda preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta do Borče 3.

Autobusi na liniji 85 kretaće se od tramvajske okretnice na Banovom brdu, preko Mosta na Adi, Novog Beograda, zatim Ugrinovačkom ulicom, Banatskom, preko Pupinovog mosta i Zrenjaninskog puta, pa do Borče 3.

Pupinov most je dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metar, ima šest kolovoznih i dve pešačke staze. Deo je magistralnog puta koji će povezati Koridor 10 sa Zrenjaninskim putem.

Pristupne saobraćajnice biće dugačke 21,6 kilometara, do danas je završeno 10 kilometra, sa obe strane mosta. Predviđeno je da saobraćajnica od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog puta bude gotova u septembru 2015. godine.

Izvor: B92, Tanjug, Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu